Δημοπρατείται άμεσα ο αυτοκινητόδρομος flyover της Θεσσαλονίκης

Τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει ο Πρωθυπουργός

  • -
  • -

Έτοιμο να δημοπρατηθεί πολύ γρήγορα είναι το έργο του περιφερειακού της Θεσσαλονίκης, γνωστού ως Flyover, σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Ο Κώστας Καραμανλής συζήτησε τα σημαντικά έργα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα. Σύμφωνα με τον Υπουργό, τις ανακοινώσεις για τη δημοπράτηση του Flyover θα κάνει ο Πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ FLYOVER

Η νέα ανατολική περιφερειακή οδός της Θεσσαλονίκης θα κατασκευαστεί πάνω από τον υπάρχοντα περιφερειακό, μειώνοντας την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Το Flyover θα εξυπηρετεί 10.000 οχήματα την ώρα ανά κατεύθυνση και αναμένεται να συμβάλλει στην οδική ασφάλεια, καθώς σήμερα ο δείκτης θνησιμότητας στην Ανατολική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης είναι 12 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με την Αττική Οδό στην Αθήνα.

Το πρωτοποριακό έργο, μοναδικό του είδους στην Ελλάδα, αφορά 13 χιλιόμετρα, με 9 ανισόπεδους κόμβους, 4 χιλιόμετρα συνεχόμενης γέφυρας Flyover, 8 νέες γέφυρες και 3 νέες σήραγγες. Ο προϋπολογισμός του είναι 370 εκ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί με ΣΔΙΤ. Στην κατασκευή του θα απασχοληθούν περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...