Τι εστί Toyota;

83 χρόνια επιτυχίας και περισσότερες από 10 εκατομμύρια πωλήσεις αυτοκινήτων ετησίως

  • -
  • -

Αναρωτήθηκες ποτέ πώς, πότε και υπό ποιες συνθήκες προέκυψε το όνομα και το λογότυπο της αγαπημένης σου μάρκας; Η νέα σειρά «Τι εστί» του GOCAR είναι εδώ να σου λύσει την απορία, αναλαμβάνοντας να ξεδιαλύνει το παρελθόν και μίας καινούργιας μάρκας κάθε μέρα.

corolla

Αφού εχθές πιάσαμε την Ιαπωνία, κάνοντας την αρχή με την Subaru, δεν γίνεται να μην μιλήσουμε για την μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας και δεύτερη παγκοσμίως, με μόνο το Volkswagen Group να την ξεπερνά, την Toyota.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ TOYOTA YARIS CROSS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Με ιδρυτή τον Kiichiro Toyoda, η ιαπωνική εταιρία δημιουργήθηκε το 1937, που αλλού;… Στην πόλη Τογιότα. Αν και κατοχυρώθηκε επίσημα το ’37, τα πρώτα της οχήματα ήταν, το επιβατικό A1 και το φορτηγό G1, τα οποία κυκλοφόρησαν το 1935. Από εκεί ξεκίνησε η άνοδος με καταιγιστικό ρυθμό, φτάνοντας σήμερα να πρωτοπορεί σε τεχνολογίες, αλλά και να είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που κατάφερε να παράγει πάνω από 10 εκατομμύρια κομμάτια ετησίως. Κάτι, μάλιστα, που κάνει από το 2012, ενώ την ίδια χρονιά βγήκε από τις πύλες του εργοστασίου, το αυτοκίνητο νούμερο 200.000.000!

ΒΡΕΣ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ "ΤΙ ΕΣΤΙ"

Ο ιδρυτής της Toyota, Kiichiro Toyoda, εμπνεύστηκε το όνομα από την πόλη στην οποία είχε ιδρύσει ο πατέρας τους την εταιρία. Το έμβλημα της Toyota είναι παγκοσμίως γνωστό για τον συνδυασμό των τριών οβάλ κύκλων, το οποίο υιοθετήθηκε το 1989. Οι δύο εσωτερικοί συμβολίζουν την καρδιά των καταναλωτών και αυτή της εταιρίας ως ένδειξη της κοινής εμπιστοσύνης που διέπει τη σχέση των δύο αυτών μερών. Ως γράφημα σχηματίζεται ένα "Τ", το αρχικό γράμμα της φίρμας. Ο εξωτερικός κύκλος συμβολίζει τον κόσμο που αγκαλιάζει την Toyota.

Μια άλλη ερμηνεία λέει πως αν κοιτάξουμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια το λογότυπο θα αναγνωρίσουμε κάθε γράμμα ξεχωριστά από τη λέξη "Toyota”. Το κόκκινο χρώμα που έχει επιλέξει η εταιρία αντιπροσωπεύει το πάθος, την ενέργεια και τον ενθουσιασμό, ενώ το ασημί δηλώνει τη φιλοσοφία, τη δημιουργικότητα και την τελειότητα των προϊόντων της εταιρίας.

toyota-logo

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...