Τι εστί Subaru;

Ο αστερισμός των Πλειάδων και η χρυσή ιστορία στα ράλι

  • -
  • -

Αναρωτήθηκες ποτέ πώς, πότε και υπό ποιες συνθήκες προέκυψε το όνομα και το λογότυπο της αγαπημένης σου μάρκας; Η νέα σειρά «Τι εστί» του GOCAR είναι εδώ να σου λύσει την απορία, αναλαμβάνοντας να ξεδιαλύνει το παρελθόν και μίας καινούργιας μάρκας κάθε μέρα.

Πολλοί μας το ζητήσατε οπότε το επισπεύδουμε! Περνάμε στην «Χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» και πιο συγκεκριμένα στην Subaru.

sti

Το 1953, πέντε ιαπωνικές εταιρίες αυτοκινήτων συγχωνεύθηκαν για να σχηματίσουν την Fuji Heavy Industries Ltd (FHI) και υιοθέτησαν ως λογότυπο και ονομασία ένα σύμπλεγμα αστεριών. Αυτό το σύμπλεγμα αστεριών είναι πιο γνωστό με το ελληνικό όνομα "Πλειάδες", το οποίο είναι μέρος του αστερισμού Ταύρου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΕΟ SUBARU LEVORG WAGON ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ WRX

Στη μυθολογία οι Πλειάδες ήταν κόρες του Άτλαντα, που αυτοκτόνησαν όταν έμαθαν την τιμωρία του πατέρα τους να σηκώνει για πάντα την γη. Ο λόγος που χρησιμοποιήθηκε αυτός ο συμβολισμός είναι για να αναπαραστήσει τις έξι εταιρίες που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να γεννηθεί η Fuji Heavy Industries.

Η Subaru μάλιστα ήταν η πρώτη μάρκα αυτοκινήτων που χρησιμοποίησε μία ιαπωνική λέξη ως το όνομά της. Πρώτο αυτοκίνητο της εταιρίας ήταν το Subaru 1500 και κατασκευάστηκε σε μόλις 20 αντίτυπα.

Η εμπλοκή της ιαπωνικής μάρκας στους αγώνες ήρθε δεκαετίες μετά, ενώ υπήρξε πολύ επιτυχημένη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με ονόματα όπως Colin McRae, Richard Burns και Peter Solberg, στο τιμόνι.

ΒΡΕΣ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ "ΤΙ ΕΣΤΙ"

wrc

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...