2.431 αιτήσεις για επιδότηση στο "Κινούμαι Ηλεκτρικά" - Πόσες αφορούν αυτοκίνητα

Το ηλεκτρικό ποδήλατο έχει γίνει ανάρπαστο

  • -
  • -

Με ταχείς ρυθμούς και αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος για την επιδότηση αγοράς ή μίσθωσης «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Συνολικά μέχρι την Παρασκευή 28/8 είχαν υποβληθεί 2.431 αιτήσεις για την αγορά κάποιου ηλεκτρικού οχήματος (κάθε τύπου), εκ των οποίων οι 215 αφορούν αποκλειστικά εξηλεκτρισμένο αυτοκίνητο. Το τελευταίο νούμερο καταδεικνύει πως μέσα σε 3,5 μόλις 24ωρα έχουν πουληθεί ισάριθμα αυτοκίνητα σχετικής τεχνολογίας με το 25% του υφιστάμενου στόλου.

Αναλυτικότερα, έχουν γίνει 199 αιτήσεις για την αγορά 100% ηλεκτρικού Ι.Χ., 13 για ηλεκτρικά επαγγελματικά τύπου βαν, και μία αίτηση Plug-in υβριδικό επαγγελματικό βαν. Όσον αφορά το δημοφιλέστερο όχημα, αυτό εξακολουθεί να είναι το ηλεκτρικό ποδήλατο (1.908 αιτήσεις).

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΕΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Επιπροσθέτως,  έχουν απορροφηθεί 2,3 εκατ. ευρώ από τα 45 εκατ. ευρώ του συνολικού προϋπολογισμού επιδότησης για το 2020, ενώ έχουν πουληθεί και 68 φορτιστές.

 "Νομίζω ότι η πορεία του kinoumeilektrika μέσα σε λίγα μόνο 24ωρα δίνει και ένα μήνυμα:  ότι αυτή εδώ η δράση δεν είναι για κάποιες ελίτ, αλλά για όλον τον κόσμο γιατί είναι και μια οικολογική δράση που αφορά όλους τους πολίτες", ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα kinoumeilektrika.ypen.gr βρίσκεται σε ισχύ από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...