Κινούμαι Ηλεκτρικά: Έτσι θα πάρεις την επιδότηση

Η διαδικασία υποβολής αίτησης βήμα-βήμα για την αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικού αυτοκινήτου, σκούτερ, ποδηλάτου και έξυπνου φορτιστή

  • -
  • -

Τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση επιδότησης για την αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικού αυτοκινήτου, σκούτερ, ποδηλάτου και έξυπνου φορτιστή έχουν οι ενδιαφερόμενοι, καθώς εδώ και λίγες ώρες έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία η πλατφόρμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά”.

To GOCAR σας λύνει τις απορίες καταδεικνύοντάς σας βήμα-βήμα τον τρόπο με τον οποίο θα λάβετε την επιδότηση.

Η διαδικασία βήμα - βήμα

1. Αρχικά, πρέπει να εισέλθετε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα kinoumeilektrika.ypen.gr. κάνοντας χρήση των κωδικών πρόσβασης στο taxisnet.


2. Εφόσον δεν υπάρχει διαθεσιμότητα κωδικών, τότε εναλλακτικά προσφέρεται η δυνατότητα απευθείας εγγραφής με την συμπλήρωση των προσωπικών σας στοιχείων.

3. Αφού εγγραφείτε τότε εισέρχεστε στην πλατφόρμα η οποία θα πρέπει να έχει την εξής μορφή:



 4. Κατόπιν πρέπει να συμπληρώσετε το είδος του οχήματος που επιθυμείτε, το μοντέλο, την τιμή και να σημειώσετε στα αντίστοιχα πεδία εάν επιθυμείτε οικιακό φορτιστή (μόνο για φυσικά πρόσωπα και μόνο για την περίπτωση που επιδοτούνται για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου), εάν θα αποσύρετε όχημα και εάν εντάσσεστε στις ειδικές κατηγορίες.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ

5. Στη συνέχεια πρέπει να επιλέξετε «Αποθήκευση» και στη συνέχεια να επισυνάψετε τα σχετικά δικαιολογητικά. Αυτά θα πρέπει να είναι σε μορφή pdf και με όγκο αρχείου έως 5 MB. Μετά πρέπει να επιλέξετε πάλι «Αποθήκευση» και «Υποβολή» της αίτησης.

Σημειώνεται πως  προκειμένου να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής πρέπει προηγουμένως να έχετε πάρει επίσημη προσφορά από τον προμηθευτή του οχήματος που επιθυμείτε (αυτοκίνητο, δίκυκλο/τρίκυκλο, ποδήλατο) η οποία θα φέρει υποχρεωτικά σφραγίδα και υπογραφή του πωλητή.

Χωρίς την επισύναψη επίσημης προσφοράς καμία αίτηση δεν γίνεται δεκτή και θα επιστρέφεται στον αιτούντα προς συμπλήρωση του συγκεκριμένου δικαιολογητικού συμμετοχής.

Περαιτέρω διευκρινιστικά στοιχεία

Επισημαίνεται ότι οι λίστες επιλέξιμων οχημάτων που έχουν αναρτηθεί είναι ενδεικτικές, συνεπώς μοντέλα οχημάτων που δεν περιλαμβάνονται σε αυτές μπορούν να είναι επιλέξιμα υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι τηρούν το σύνολο των προδιαγραφών της δράσης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον τύπο του ηλεκτρικού ποδηλάτου που επιδοτείται καθώς και στον τύπο του έξυπνου οικιακού φορτιστή, δυο κατηγορίες για τις οποίες υπάρχουν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της δράσης.

Δεν θα γίνονται δεκτά και δεν θα είναι επιλέξιμα μεταχειρισμένα οχήματα, οχήματα που προέρχονται από μετατροπή (ακόμα και αν είναι καινούρια) και οχήματα που δεν ανήκουν στις επιλέξιμες κατηγορίες ή ξεπερνούν (για αυτοκίνητα) την Λιανική Τιμή Προ Φόρων των 50.000 ευρώ.

Επίσης, για την επιδότηση σε περίπτωση μίσθωσης , η αγορά του οχήματος στην λήξη της μισθωτικής περιόδου θα είναι υποχρεωτική ώστε να περιέλθει στην κυριότητα του ωφελούμενου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...