Ειδικές εκδόσεις Abarth 595: Στιλάτες και αγριεμένες (video)

Η μάρκα επιδόσεων του ομίλου FCA παρουσίασε τα Abarth 595 Scorpioneoro και 595 Yamaha Energy Monster

  • -
  • -

Στην παρουσίαση δύο νέων ειδικών εκδόσεων οι οποίες θα παραχθούν σε μόλις 2.000 μονάδες προχώρησε η Abarth. Ο λόγος για τις 595 Scorpioneoro και 595 Yamaha Monster Energy, οι οποίες συνδυάζουν στιλ και επιδόσεις.

Abarth 595 Scorpioneoro

Το μοντέλο τιμά το θρυλικό A112 Abarth “Gold Ring”, που έμεινε στην ιστορία με το προσωνύμιο “Targa Oro” και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να μη ξεχωρίζει για το δυναμισμό του.

Κάτω από το καπό συναντάται ο 1.4 Τ-Jet (προδιαγραφών Euro6D) των 164 ίππων o οποίος συνεργάζεται είτε με μηχανικό είτε αυτόματο κιβώτιο με shift paddles, ενώ σύμφωνα με τη μάρκα το 0-100 km/h θα «έρχεται» σε 7,3 δευτερόλεπτα.


Το 595 Scorpioneoro προσφέρεται σε μαύρο χρώμα, ενώ υπάρχουν και οι επιλογές Podium Blue, Racing White και Record Gray. Η μαύρη οροφή με το σχέδιο «σκακιέρας» ενισχύει το στιλ του μοντέλου ενώ συνδυάζεται αρμονικά με τα ανθρακί στοιχεία, όπως οι χειρολαβές, τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών και τα αεροδυναμικά στοιχεία στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα.

Όλα τα παραπάνω θα συνυπάρχουν με τα στοιχεία σε χρυσό χρώμα, όπως ο σκορπιός στο καπό, το χρυσό σιρίτι και οι χρυσές ζάντες των 17 ιντσών. Προαιρετικά θα διατίθενται και ζάντες σε μαύρο χρώμα, με το κέντρο του τροχού να φιλοξενεί το σκορπιό σε χρυσό.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα νέα σπορ καθίσματα Abarth “Scorpioflage” με μαύρη δερμάτινη επένδυση, με την λέξη “Scorpioneoro” να δεσπόζει στο προσκέφαλο. Επιπροσθέτως, ενσωματώνεται το σύστημα πολυμέσων 7" HD UconnectTM με συμβατότητα με τα Apple CarPlay και Google Android AutoTM*, αλλά και ηχοσύστημα BeatsAudio™ ισχύος 480 W.

 

Abarth 596 Monster Energy Yamaha

Παράλληλα με την παρουσίαση του Scorpioneoro, η Abarth απομάκρυνε την κουκούλα και στην ειδική έκδοση Abarth 595 Monster Energy Yamaha.

Σχεδιαστικά πηγής έμπνευσης αποτελεί η μοτοσικλέτα Yamaha Energy Monster YZR-M1 MotoGP 2020, και ως εκ τούτου έχουν επιλεχθεί τα αντίστοιχα χρώματα (μπλε-μαύρο). Στο καπό δεσπόζει το σήμα του ενεργειακού ποτού, ενώ ευχάριστη νότα θα προσδίδει το χρώμα “tar cold gray” που θα αφορά τις χειρολαβές, τους καθρέπτες και τα αεροδυναμικά στοιχεία στους προφυλακτήρες.

Η Abarth 595 Monster Energy Yamaha εφοδιάζεται με τον κινητήρα 1.4 T-jet απόδοσης 165 ίππων που συνδυάζεται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο με paddles για τις αλλαγές. Το κουμπί “Sport” στο ταμπλό διαφοροποιεί την απόδοση και την απόκριση του κινητήρα, τη ρύθμιση του τιμονιού και τη λειτουργία της ενεργής βαλβίδας της εξάτμισης Record Monza.

 Το σύστημα πέδησης που σχεδιάστηκε ειδικά για την περίσταση αποτελείται από αεριζόμενους δίσκους σε όλους τους τροχούς διαμέτρου 284χλστ. (εμπρός) και 240χλστ. (πίσω). Στην ανάρτηση τα αμορτισέρ της Koni τεχνολογίας FSD (Frequency Selective Damping) βελτιώνουν το κράτημα και τη σταθερότητα για μια μοναδική εμπειρία οδήγησης.

 Όπως και το Scorpioneorο έτσι και το “Monster Energy Yamaha” θα φέρει το σύστημα πολυμέσων HD Uconnect™ που είναι συμβατό με τις εφαρμογές Apple CarPlay και Google Android Auto.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...