100 χρόνια Alfa Romeo στο Goodwood

Συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και το γιορτάζει στο Φεστιβάλ Ταχύτητας Goodwood 2010

  • -
  • -

Με ένα εντυπωσιακό γλυπτό, εμπνευσμένο από το σήμα με το τετράφυλλο τριφύλλι της φίρμας, η Alfa Romeo καλωσόρισε τους επισκέπτες στο Goodwood. Τοποθετημένο στο γρασίδι της πρόσοψης του Goodwood House, το γλυπτό δημιουργήθηκε από τον διάσημο καλλιτέχνη και σχεδιαστή, Τζέρυ Τζούντα, ο οποίος θέλησε να εξυμνήσει το πνεύμα της Alfa Romeo θέτοντας δύο από τα σημαντικότερα αυτοκίνητα της φίρμας στο επίκεντρο του έργου του. Τη νέα Alfa 8C Competizione (το σύγχρονο υπεραυτοκίνητο που έχει κερδίσει πολυάριθμα διεθνή βραβεία) και την Alfa P2 Grand Prix που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτου το 1925 (για τον εορτασμό της νίκης αυτής προστέθηκε ένα χρυσό δάφνινο στεφάνι στο αρχικό σήμα της Alfa Romeo).

 

Επίτιμος καλεσμένος

Η Αlfa Romeo, που φέτος συμπληρώνει τα 100 της χρόνια, ήταν ο επίτιμος καλεσμένος στο αναγνωρισμένου κύρους Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood 2010, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 4 Ιουλίου στο Δυτικό Σάσεξ της Βρετανίας. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν περισσότερα από 50 αυτοκίνητα της Μιλανέζικης φίρμας, τόσο από το παρελθόν όσο και σύγχρονα, συμπεριλαμβανομένων δεκαέξι ανεκτίμητων μοντέλων που ανήκουν στο Μουσείο Ιστορίας της Alfa Romeo στο Μιλάνο.

Τέσσερα από αυτά -η 8C 2900B Le Mans Speciale του 1938, η Gran Premio Tipo B (P3) του 1932, η Gran Premio Tipo 159 «Alfetta» του 1951 και η 155 DTM του 1993- έλαβαν μέρος στην κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ Ταχύτητας: το απαιτητικό Goodwood Hillclimb.

Μια δύσκολη, ιστορική και εξαιρετικά τεχνική διαδρομή σχεδόν 2 χλμ. με υψομετρική διαφορά 100 μέτρων από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό, όπου στο πέρασμα του χρόνου δοκιμάστηκαν μερικοί από τους κορυφαίους οδηγούς στον κόσμο.

Τα υπόλοιπα 12 μοντέλα από το Μουσείο Ιστορίας της Alfa Romeo «μοιράστηκαν» σε παράπλευρες εκδηλώσεις όπου εξαιρετικά ιστορικά μοντέλα, εντυπωσίασαν το κοινό του φεστιβάλ. Για παράδειγμα η Alfa Gran Premio Tipo 512 του 1940, το αυτοκίνητο που δεν κατάφερε ποτέ να λάβει μέρος σε αγώνες, λόγω του ξεσπάσματος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η 164 Pro-Car, που διαθέτει τον πρώτο 10κύλινδρο κινητήρα στον κόσμο και το 33 Stradale prototipo του 1967 σχεδιασμένο από τον Φράνκο Σκαλιόνε. Το μοντέλο αυτό ήταν το πιο ακριβό αυτοκίνητο της εποχής του και θεωρείται ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Ο ιδρυτής του Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, λόρδος Μαρτς, όντας και ο ίδιος Alfista δήλωσε: Η Alfa Romeo ήταν η πιο κατάλληλη επιλογή μάρκας για τον εορτασμό του «Πάθους της Ταχύτητας» στο φετινό Φεστιβάλ. Διαθέτει την πιο αξιοζήλευτη καταγωγή από κάθε κατασκευαστή αυτοκινήτων, και η ιστορία της έχει γίνει θρυλική.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...