Μία από τις επτά Alfa Romeo Disco Volante είναι προς πώληση!

Η Alfa Romeo Disco Volante Spyder αποτελεί ένα από τα σπανιότερα μοντέλα με το σήμα της ιταλικής φίρμας και η συγκεκριμένη είναι μία από τις μόλις επτά που κατασκευάστηκαν

  • -
  • -

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Alfa Romeo Disco Volante Spyder αποτελεί μία κατασκευή που βγήκε από τα σχεδιαστήρια και το εργαστήριο της Carrozzeria Touring Superleggera. Πρόκειται για ένα μοντέλο εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής, το οποίο και κατασκευάστηκε για να τιμήσει την θρυλική Disco Volante της δεκαετίας του ’50. Το σπάνιο μοντέλο βγήκε σε κουπέ και ανοικτή έκδοση, έχοντας κατασκευαστεί συνολικά 8 και 7 αντίστοιχα σε κάθε αμάξωμα. Σε κάθε περίπτωση, η δημιουργία του ιταλικού οίκου βασίστηκε στο πάτωμα της εκρηκτικής 8Competizione. H Disco Volante Spyder μοιράζεται το ίδιο πάτωμα και τα μηχανικά μέρη με την ανοικτή έκδοση της 8C, κάτι που σημαίνει ότι είναι εφοδιασμένη με τον 8κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα των 4,7 λίτρων να αποδίδει 450 ίππους. Το κιβώτιο είναι χειροκίνητο έξι σχέσεων, ενώ η κίνηση μεταφέρεται στο δρόμο από τους πίσω τροχούς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ DISCO VOLANTE

Βέβαια, αυτό που καθιστά ξεχωριστό το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είναι τόσο οι τεχνικές προδιαγραφές, όσο η σχεδίαση του αμαξώματος και η μοναδικότητα του. Η συγκεκριμένη Disco Volante Spyder είναι η 7η από τις επτά που κατασκευάστηκαν συνολικά. Αυτός που θα έχει την τύχη να την αποκτήσει, θα πρέπει να ξέρει ότι έχει μόλις 3.530 km στο οδόμετρο, ενώ συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα έγγραφα γνησιότητας. Σίγουρα, όποιος θελήσει να την αγοράσει θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, αν και με δεδομένη τη σπανιότητα της Volante μπορεί στο τέλος να αποδειχθεί και μία επένδυση για το… πολύ μακρινό μέλλον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...