Ηλεκτρικό Lucid με αυτονομία 832 χλμ! (Video)

Το Lucid Air αυτοαποκαλείται ως το 'Ηλεκτρικό με την ταχύτερη φόρτιση στον κόσμο'

  • -
  • -

Το επίσημο ντεμπούτο του αναμένεται να πραγματοποιήσει στις 9 Σεπτεμβρίου το αμιγώς ηλεκτρικό sedan, Lucid Air, με την εταιρεία να εστιάζει σε δύο παραμέτρους: Το επίπεδο αυτονομίας αλλά και τη δυνατότητα φόρτισης… εν ριπή οφθαλμού. 

Ειδικότερα, το μοντέλο θα μπορεί να πραγματοποιήσει 832 km με μόλις μία φόρτιση, ενώ εφόσον αφεθεί στην πρίζα για 20 λεπτά, θα “γεμίσει” την μπαταρία του με ενέργεια που θα του εξασφαλίζει 482 km!

Το sedan θα φορά ένα πακέτο μπαταριών 113 kW, το οποίο πέρα από τις εντυπωσιακές επιδόσεις αυτονομίας, φέρει και διαστάσεις που δεν παραμερίζουν τα επίπεδα ευρυχωρίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ-ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

«Είναι εύκολο να επιτύχεις υψηλή αυτονομία με το να προσθέσεις περισσότερες μπαταρίες. Βέβαια, αυτό αυξάνει το βάρος και το κόστος, ενώ μειώνει τον διαθέσιμο εσωτερικό χώρο. Το Lucid Air κατάφερε να εξασφαλίσει εντυπωσιακή αυτονομία, την ίδια ώρα που οι μπαταρίες φέρουν μειωμένες διαστάσεις», σημείωσε μεταξύ άλλων, ο Peter Rawlinson, αξιωματούχος της μάρκας.

Σημειώνεται πώς πέρα από τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, το ηλεκτροκίνητο sedan θα προνοεί για την ασφάλεια των επιβατών, μιας και θα ενσωματώνει ένα προηγμένο σύστημα υποβοήθησης του οδηγού, το οποίο θα συγκροτείται από 32 αισθητήρες -συμπεριλαμβανομένων καμερών, ραντάρ και υπερηχητικών αισθητήρων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...