Peugeot: 210 χρόνια ζωής και έπεται συνέχεια

Γνωρίζετε τι συμβολίζει το σήμα της μάρκας;

  • -
  • -

 Ημερομηνία-ορόσημο συνιστά η 26 Σεπτεμβρίου του 2020 για την Peugeot, μιας και η γαλλική μάρκα γιορτάζει τη συμπλήρωση 210 ετών ζωής.

Η ιστορία εκκινεί το 1810, όταν και συστάθηκε μέσω της καταβολής κεφαλαίου (κεφαλαιακή εισφορά). Δύο αδέλφια, ο Jean-Piere και ο Jean-Frederic Peugeot  μετατρέπουν τον οικογενειακό αλευρόμυλο σε μηχανουργείο, για την κατασκευή ελατηρίων και ατσαλένιων εργαλείων. Μέχρι το 1840, η επιχείρηση των αδελφών Peugeot είχε εξελιχθεί σε βασικό παραγωγό οικιακού εξοπλισμού όπως ραπτομηχανές, μύλους καφέ, σίδερα κοκ.

Το 1847 ένας αργυροχαράκτης, ο Justin Blazer, από το Montbeliard της Γαλλίας, σχεδίασε για τους αδελφούς Peugeot ένα λιοντάρι, προκειμένου να αποτελέσει το σήμα για τα πριόνια και τα ατσαλένια αντικείμενα που κατασκεύαζαν. Το λιοντάρι αυτό συμβόλιζε τις ιδιότητες των πριονιών Peugeot, δηλαδή την αντοχή των «δοντιών» τους, την ευελιξία της λάμας και την ταχύτητα του κοψίματος.

Η οικογένεια "Peugeot"

Η Peugeot κατασκευάζει το πρώτο της ποδήλατο, το Grand-Bi υπό την καθοδήγηση του Armand Peugeot (1849-1915), ο οποίος κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Αγγλία διέκρινε το μέλλον που θα είχε το νέο αυτό μεταφορικό μέσο.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ PEUGEOT 208 GT LINE 130 PS

Ο Armand Peugeot σύντομα κατάλαβε ότι το μέλλον βρίσκονταν στην μηχανοκίνηση των δίτροχων και τρίτροχων ποδηλάτων. Αργότερα, αναπτύχθηκε το ενδιαφέρον του και για τα αυτοκίνητα και δη μετά από μια συνάντηση με τον Gottlieb Daimler πείστηκε για τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος.

Το πρώτο αυτοκίνητο Peugeot (ένα τρίκυκλο ατμήλατο όχημα) παρήχθη για πρώτη φορά το 1889 και έκτοτε η μάρκα έχει χαράξει με ανεξίτηλα γράμματα το όνομά της στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκίνησης, λανσάροντας μοντέλα που έχουν αποκομίσει μεγάλη δημοφιλία και πιστούς οπαδούς ανά την υφήλιο.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, των εορτασμών για τα 210 χρόνια ζωής, η Peugeot δημιούργησε ένα μοναδικό επετειακό logo με σήμα κατατεθέν ένα λιοντάρι και τη φράση “210 Ans” (210 χρόνια). Μάλιστα, από τη Δευτέρα, 24 Αυγούστου, η μάρκα θα διενεργήσει μια σωρεία προωθητικών εκστρατειών και δρώμενων, με αιχμή του δόρατος τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και κάποια ψηφιακά events που είναι προγραμματισμένα για τις 24 και 26 Σεπτεμβρίου.


To Peugeot Type 36 (κατασκευή 1901-1902)

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...