Ένα Audi Quattro χαμένο στο χρόνο

Πονάει η καρδιά σου όταν το αντικρίζεις, αλλά ακόμα και έτσι η εύρεση ενός Audi Quattro καλυμμένο από σκόνη και ιστούς αράχνης, προκαλεί δέος

  • -
  • -

Ιδιαίτερες συστάσεις δεν χρειάζονται. Το Audi Quattro είναι το αυτοκίνητο που άλλαξε το ρου της ιστορίας στους αγώνες Ράλι, και όχι μόνο. Η χρήση της τετρακίνησης στις ειδικές διαδρομές χάρισε νίκες και τίτλους στους Γερμανούς, ενώ αμέσως έγινε «must» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και αυτή τη μοναδική μορφή αγώνα. Την ίδια ώρα, το μοντέλο παραγωγής, το οποίο αποτελούσε επιτακτική ανάγκη να παραχθεί έτσι ώστε να εκδοθεί η απαραίτητη ομολογκασιόν για να πάρει άδεια να αγωνιστεί το αυτοκίνητο, έχρισε το Audi Quattro κλασσικό. Και δεν είναι τυχαίο, πως από εκείνο το σημείο και έπειτα, η τετρακίνηση έπαψε να είναι το σύστημα μετάδοσης που αφορούσε μόνο τα οχήματα εκτός δρόμου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ AUDI QUATTRO ΕΔΩ



Σε δημοπρασία από τον οίκο Classic Car Auctions βγαίνει ένα Audi Quattro πρώτης γενιάς, το οποίο παραμένει 25 χρόνια σε ακινησία περιμένοντας το νέο ιδιοκτήτη του. Το αυτοκίνητο βρέθηκε παρατημένο στο έλεος του χρόνου σε ένα υπόστεγο στη Μ. Βρετανία και αναμφίβολα οι εικόνες προκαλούν θλίψη. Ιστοί από αράχνες έχουν καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματος και του εσωτερικού, ενώ ο χρόνος έχει αφήσει έντονα τα σημάδια του επάνω στο χρώμα και τα μηχανικά μέρη.



Ο τωρινός ιδιοκτήτης το αγόρασε το 1993 και μετά από δύο χρόνια το «πάρκαρε» στο υπόστεγο. Το Quattro αφέθηκε στην τύχη και τη μοίρα του, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που εντοπίστηκε και αποφασίστηκε να βγει σε δημοπρασία. Φυσικά, η τιμή του δεν είναι απαγορευτική, αφού αναμένεται να δημοπρατηθεί κάπου ανάμεσα στις 8 με 10 χιλιάδες λίρες. Βέβαια, χρειάζεται ολική ανακατασκευή, αλλά είναι δεδομένο ότι αυτός που θα το αποκτήσει θα έχει στα χέρια του ένα μοναδικό συλλεκτικό κομμάτι.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...