Η Nissan e.dams κατέκτησε την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών της Formula E

Στην μόλις 2η κιόλας σεζόν της στο θεσμό της Formula E, η ομάδα της Nissan κατάφερε να σημειώσει 167 πόντους!

  • -
  • -

Η Nissan e.dams κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των ομάδων της ABB FIA Formula E, με μια δυνατή παρουσία στα τέλη της σεζόν, σημειώνοντας 110 πόντους σε έξι αγώνες και σε εννέα ημέρες, ανεβάζοντας τους συνολικούς πόντους της ομάδας, για την έκτη σεζόν, στους 167.

Ο Rownland κυριάρχησε στον δέκατο γύρο, με την πρώτη νίκη του στην Formula E, σε μια καταπληκτική εμφάνιση, παίρνοντας την πρώτη θέση στο γκρουπ των προκριματικών, την pole position και τον ταχύτερο γύρο πριν κατακτήσει την καρό σημαία της νίκης. Στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, στον ενδέκατο γύρο, η ομάδα έδειξε για άλλη μια φορά τον δυνατό ρυθμό της, με μια θέση στο βάθρο για τον Buemi, να αποτελεί το καλύτερο δυνατό κλείσιμο για την έκτη σεζόν.
Nissan-Formula-E-Sebastien-Buemi

“Εκ μέρους όλων των ανθρώπων της Nissan, δηλώνουμε πολύ υπερήφανοι για την ομάδα μας στην Formula E και τη δεύτερη θέση της”, δήλωσε ο Tommaso Volpe, διευθυντής παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού της Nissan. “Παρά τις δύσκολες συνθήκες, η ομάδα έχει δείξει εξαιρετική ανθεκτικότητα και εφευρετικότητα σε κάθε αγώνα. Η επιδίωξη για επιδόσεις και επιτυχίες στην Formula E, αντικατοπτρίζει το πρωτοποριακό πνεύμα και τη μακροχρόνια ηγετική πορεία μας στα EVs. Η τεχνογνωσία που αποκτήσαμε στους αγώνες, αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την επιτάχυνση της εξέλιξης των επιβατικών αυτοκινήτων μας. Οι αγώνες φέτος ήταν απίστευτα συναρπαστικοί και αυτός ο ενθουσιασμός μαζί με τις τεράστιες τεχνικές εξελίξεις, διαμορφώνουν το μέλλον των ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων μας, όπως το ολοκαίνουργιο Nissan Ariya, το αμιγώς ηλεκτρικό crossover SUV.”

 

Η Nissan συμμετέχει στην Formula E από την περασμένη σεζόν. Το πρωτάθλημα των ηλεκτρικών μονοθέσιων φέρνει τον ενθουσιασμό και τις επιδόσεις της τεχνολογίας της Nissan από τα EVs μηδενικών εκπομπών στους λάτρεις των αγώνων, σε όλο τον κόσμο και επιτρέπει στην εταιρεία να αποκτήσει τεχνογνωσία που χρησιμοποιείται για τη βελτίωση των εμπορικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.
Nissan-Formula-E---Sebastien-Buemi-and-Oliver-Rowland-and-Nisssan-LEAF

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...