Ioniq 5, 6 & 7: Τα τρία νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Hyundai έρχονται από το 2021 (video)

Την «τριπλέτα» συνθέτουν ένα μεσαίο crossover, ένα sedan και ένα μεγάλο SUV

  • -
  • -

Τρία νέα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα θα περάσουν τη γραμμή παραγωγής της Hyundai, μέσα στα επόμενα χρόνια, υπό την αποκλειστική μάρκα μοντέλων μηδενικών ρύπων, Ioniq. Αιχμή του δόρατος θα είναι το Ioniq 5, ένα CUV (crossover) μεσαίου μεγέθους, το οποίο θα λανσαριστεί στις αρχές του 2021 και θα βασίζεται στο πρωτότυπο “Concept 45” (παρουσιάστηκε στην Έκθεση Φρανκφούρτης του 2019).

Η συνέχεια (2022) θα αφορά ένα sedan, το Ioniq 6, πηγή έμπνευσης του οποίου είναι το τελευταίο πρωτότυπο ηλεκτρικό της μάρκας “Prophecy”, με την «τριπλέτα» να ολοκληρώνει το Ioniq 7, ένα μεγάλο SUV (2024).

Όπως γνωστοποιεί η μάρκα, τα επερχόμενα μοντέλα θα συγκεντρώνουν μια ποικιλία σύγχρονων χαρακτηριστικών, όπως είναι η ευρυχωρία, η σύγχρονη τεχνολογία, η ηλεκτροκίνηση, το εκλεπτυσμένο design και η ταχύτατη φόρτιση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ HYUNDAI KONA

Για τo τελευταίο, μάλιστα, θα συμβάλλει  η πλατφόρμα E-GMP (Electric Global Modular Platform), η οποία θα προσφέρει, επίσης, μια ευρεία γκάμα τρόπων οδήγησης. Ειδικότερα, επαναπροσδιορίζει το εσωτερικό των οχημάτων, μετατρέποντάς το σε έναν έξυπνο χώρο διαβίωσης, με προσαρμόσιμα στα «θέλω» των επιβατών καθίσματα, ασύρματη συνδεσιμότητα και εν γένει χαρακτηριστικά που καθιστούν την οδηγική εμπειρία πιο ευχάριστη.

Επιπροσθέτως, η Hyundai ανακοίνωσε πως στόχος της μέχρι το 2025 είναι η ταξινόμηση 1 εκατ. εξηλεκτρισμένων οχημάτων, και κατοχύρωση ενός μεριδίου στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων σχετικής τεχνολογίας το οποίο θα αντιστοιχεί σε 10%.

Σημειώνεται, πως η παρουσίαση των οχημάτων της οικογένειας “Ioniq” στο Λονδίνο συνοδεύτηκε από ένα εντυπωσιακό θέαμα και δη τη φωταγώγηση του London Eye με ένα τεράστιο γράμμα “Q”, μια σαφή αναφορά στα επερχόμενα μοντέλα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ HYUNDAI KONA

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...