Τι έκανε η νέα Toyota Supra σε τεστ αποφυγής ταράνδου;

Μέχρι τα 77 km/h, όλα καλά…

  • -
  • -

Χρειάστηκε να περιμένουμε 17 χρόνια μέχρι να δούμε τη Toyota Supra να περνάει εκ νέου τη γραμμή παραγωγής. Το “θρυλικό” σπορ αυτοκίνητο διάγει την πέμπτη γενιά του και ως εκ τούτου το ενδιαφέρον για την οδηγική του συμπεριφορά είναι μεγάλο.

Και αν η πλειονότητα ιντριγκάρεται για τις επιδόσεις του στο δρόμο, μια ομάδα Ισπανών ακολούθησε… διαφορετικό τροπάριο εστιάζοντας στην απόκριση του οχήματος σε απότομους ελιγμούς. Ειδικότερα, υπέβαλε το όχημα στο δημοφιλές τεστ αποφυγής ταράνδου (Elk Test ή Moose Test).

 ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η NEA ΤΟΥΟΤΑ SUPRA

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, η Supra δεν συνάντησε -πολλές- δυσκολίες στα 77 km/h, μιας και έμεινε… καρφωμένη στο έδαφος. Τα συστήματα ασφαλείας συνεργάζονται άψογα ωθώντας το αυτοκίνητο σε καθεστώς υποστροφής, ελαχιστοποιώντας παράλληλα την απώλεια πρόσφυσης στους πίσω τροχούς.

Σε ταχύτητες, ωστόσο, ελάχιστα μεγαλύτερες από τα 77 km/h και δη στα 80 km/h, ο οδηγός δεν μπόρεσε να διατηρήσει πλήρως τον έλεγχο του αυτοκινήτου παίρνοντας… παραμάζωμα κάποιους κώνους.

Οι δοκιμές της Supra, τέλος, ολοκληρώθηκαν με ένα τεστ τύπου “σλάλομ”, με το μοντέλο να επιδεικνύει αρκετά καλό… πρόσωπο.

Δείτε παρακάτω την Toyota Supra σε Τεστ Αποφυγής Ταράνδου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...