Πράσινο Ταμείο και δασικοί χάρτες

Εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο

  • -
  • -

Έγκριση πήρε από το Υπουργικό Συμβούλιο τα σχέδιο νόμου για τους Δασικούς Χάρτες και το Πράσινο Ταμείο, δύο πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που σκοπό έχουν να βάλουν τις βάσεις για την προστασία του δασικού πλούτου της Ελλάδας και για τη διαφάνεια στις χρηματοδοτήσεις των περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, αντίστοιχα.

Μέσω του Πράσινου Ταμείου -το οποίο θα αντικαταστήσει το Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων- θα εξασφαλίζεται η αξιοκρατική διαχείριση των Πράσινων Πόρων και θα καταγράφονται τα έσοδα από περιβαλλοντικές παραβάσεις.

 

Δασικοί Χάρτες

Σχετικά με τους Δασικούς Χάρτες, επιδιώκεται η απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών κατάρτισης και κύρωσής τους. Προβλέπεται διαδικασία ηλεκτρονικής ανάρτησης και δυνατότητα υποβολής αντιρρήσεων ηλεκτρονικά για το χαρακτήρα μιας έκτασης. Για όσες εκτάσεις δεν υποβληθούν αντιρρήσεις και εμφανίζονται ως δασικές στους χάρτες θα προχωρά άμεσα η διαδικασία κύρωσης.

Προβλέπεται ακόμη η θέσπιση διαδικασιών για την ψηφιοποίηση των σχεδίων και χαρτών. Τέλος, προκειμένου να μην καταστραφούν και άλλες δασικές περιοχές μέχρι την ολοκλήρωση της ειδικής αυτής διαδικασίας, θεσπίζεται η αναστολή των οικοδομικών εργασιών για όσα τμήματα εμφανίζονται σε προσωρινό δασικό χάρτη ως δάση ή δασικές εκτάσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...