Μπορώ να αγοράσω μεταχειρισμένο ηλεκτρικό και να πάρω επιδότηση;

Τι είπαν τα στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατά την παρουσίαση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

  • -
  • -

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει μέχρι η ηλεκτρονική πλατφόρμα kinoumeilektrika.ypen.gr να δέχεται αιτήσεις για την επιδότηση αγοράς και μίσθωσης ηλεκτρικού αυτοκινήτου (όπως επίσης σκούτερ, ποδηλάτου και έξυπνου φορτιστή).

Πάντως από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για να δίνει πληροφορίες καθώς και το help desk του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την ενημέρωση του κοινού.

Δείτε εδώ όλα τα τηλέφωνα και το email επικοινωνίας

Όσον αφορά τους ιδιώτες (φυσικά πρόσωπα) η επιδότηση είναι 20% επί της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων (ΛΤΠΦ) για όσα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχει ΛΤΠΦ έως 30.000 ευρώ και 15% για όσα έχουν ΛΤΠΦ από 30.001 έως 50.000 ευρώ.

Τα στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ξεκαθάρισαν ότι ΔΕ δίνεται επιδότηση για μεταχειρισμένα ηλεκτρικά παρά το γεγονός ότι και αυτά είναι μηδενικών ρύπων, καθώς κάτι τέτοιο αντίκειται στο κοινοτικό δίκαιο.

Ομοίως ΔΕ δικαιούνται επιδότηση και όσοι πάρουν ένα αυτοκίνητο που από συμβατικό έχει τροποποιηθεί σε ηλεκτρικό.

Όσοι πάντως θελήσουν να εισάγουν από το εξωτερικό ένα μεταχειρισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορούν να το πράξουν, εκμεταλλευόμενοι την ευνοϊκή φορολογία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...