Το κλιματιστικό της Bugatti μπορεί να δροσίσει διαμέρισμα 80 τ.μ.

Τεχνολογία όχι μόνο για την ταχύτητα, αλλά και την άνεση

  • -
  • -

Οι κατασκευές της Bugatti διακρίνονται για τις επιδόσεις τους. Αναμφίβολα όμως κουβαλάνε μπόλικη τεχνολογία που δεν αφορά μόνο τον τρόπο που κινούνται. Σ΄ αυτή την περίπτωση η Bugatti εστιάζει στο νέο σύστημα κλιματισμού.

Η Julia Lemke που εργάζεται στον χώρο του αυτοκινήτου από το 2013 και τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Bugatti, είναι αυτή που το σχεδίασε με στόχο να δουλεύει τέλεια στις νέες Chiron Pur Sport, Divo, αλλά και τις άλλες Chiron.

Ενδεικτικά, το σύστημα διαθέτει 9,5 μέτρα γραμμών συνολικά, λόγω και της ιδιαίτερης τοποθέτησης του κινητήρα στο κέντρο. Διαθέτει ισχύ 10 kW, με δύο μονάδες A/C και μια κεντρική ελέγχου, σύστημα που είναι ικανό να ψύξει ένα διαμέρισμα 80 τ.μ.

Η μεγαλύτερη πρόκληση αφορά την καλή λειτουργία του κλιματισμού σε όλες τις συνθήκες κίνησης του αυτοκινήτου, ακόμα και με 400 km/h. “Εξάλλου, τα μοντέλα της Bugatti, ακόμα και η εντελώς ειδική Chiron Pur Sport, είναι εύκολα στην οδήγηση… με το καλημέρα, ακόμα και από οδηγούς που δεν έχουν εμπειρία σε ανάλογα οχήματα” τόνισε η Julia Lemke.

Επειδή οι γυάλινες επιφάνειες είναι μεγάλες, πρέπει το σύστημα κλιματισμού να λειτουργεί τέλεια για να παρέχει την ιδανική θερμοκρασία για τους επιβαίνοντες. Κάθε ένας έχει διαφορετική αίσθηση της θερμοκρασίας. Οι Ευρωπαίοι για παράδειγμα νιώθουν άνετα με θερμοκρασίες 21 με 22 βαθμούς, ενώ οι Αμερικανοί προτιμούν ένα με δύο βαθμούς πιο χαμηλά.

“Για εμάς είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε ότι η επιλεγμένη θερμοκρασία επιτυγχάνεται γρήγορα. Αλλά χωρίς να γίνεται αντιληπτή η λειτουργία του από τους επιβαίνοντες. Δεν πρέπει να υπάρχουν ρεύματα αέρα ή θόρυβος, αφού μόνο έτσι νιώθει άνετα ο επιβάτης” υπογράμμισε η μηχανικός.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...