Τα 10 πιο παλιά ονόματα μοντέλων που παράγονται και σήμερα!

Μετράνε 10ετίες ολόκληρες και συνεχίζουν ακάθεκτα καθώς μερικά πλησιάζουν τον ένα αιώνα!

  • -
  • -

Μεσά στα πάνω από 100 χρόνια ιστορίας που μετρά η αυτοκινητοβιομηχανία, εταιρείες όπως η Ford, η Chevrolet και η Mercedes-Benz έχουν δημιουργήσει μερικά από τα πιο εμβληματικά και διαχρονικά αυτοκίνητα. Είτε είναι κατασκευασμένα με στόχο την πρακτικότητα, την απόλαυση ή την πολυτέλεια, πολλά μοντέλα αποκτούν διαχρονική αξία και καταφέρνουν να κρατήσουν το όνομα τους ζωντανό για πολλές δεκαετίες περνώντας μέσα από πληθώρα γενεών. Ονόματα που γεννήθηκαν πριν από πολλές δεκαετίες και ή έχουν μείνει ενεργά για όλο αυτό το διάστημα ή κάποια στιγμή διεκόπηκαν και επανήλθαν αργότερα στην γραμμή παραγωγής.

Φανταστείτε πως την ίδια ώρα που αυτοκίνητα δεν καταφέρνουν καν να φτάσουν σε μία δεύτερη γενιά, υπάρχουν άλλα που κοντεύουν τα 90 χρόνια (!) ιστορίας. Παρακάτω θα δείτε τα 10 μακροβιότερα ονόματα μοντέλων που έχουν υπάρξει ποτέ και κυκλοφορούν ακόμη με νέες εκδόσεις.

Chevrolet Suburban, 87 χρόνια

chevrolet_k20_suburban

Το διαχρονικότερο αυτοκίνητο είναι αμερικανικής καταγωγής και συνεχίζει ακάθεκτο. Ένα μοντέλο που ξεκίνησε την ζωή του το μακρινό 1935 για τις ανάγκες μίας διαφήμισης, κατέληξε να είναι το μακροβιότερο μοντέλο όχι μόνο στην ιστορία της μάρκας, αλλά και της αυτοκίνησης.

Ford F-Series, 75 χρόνια

ford_f-1_pickup_1
Το διάσημο αμερικάνικο pick-up ξεκίνησε το 1947 και γράφει ακόμα ιστορία στην αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ. Είναι μάλιστα το best seller της αμερικανικής αγοράς εδώ και 4 δεκαετίες, ενώ τώρα περνά και στην ηλεκτρική εποχή με το F-150 Lightning.

Volkswagen Transporter, 72 χρόνια

transporter

Ήταν Μάρτιος του 1950 όταν το πρώτο Volkswagen Transporter έβγαινε από την γραμμή παραγωγής. Το αυτοκίνητο με τα διάφορα ονόματα, όπως T1, Bulli, Kombi, Bus ή microbus, έχει κλείσει πλέον τα 72!

Toyota Land Cruiser , 71 χρόνια

toyota_land_cruiser_1967
Το παλαιότερο μοντέλο της Toyota ξεκίνησε την ζωή του το 1951 (15 χρόνια πριν από το Corolla) και παραμένει ενεργά στην γραμμή παραγωγής, χωρίς να δείχνει πως πρόκειται να σταματήσει σύντομα.

Chevrolet Corvette, 69 χρόνια

chevrolet_corvette_

Το πιο γνωστό μοντέλο της Chevrolet, παρά τις πολλές φορές που βρέθηκε να έχει αβέβαιο μέλλον, είναι ακόμα εδώ και γράφει ιστορία. Σήμερα, όχι απλά βρίσκεται ακόμα στην γραμμή παραγωγής, αλλά στέκεται ισάξιο με τους καλύτερους αντιπάλους της κατηγορίας του έχοντας περάσει πλέον για πρώτη φορά στα χρόνια που κυκλοφορεί σε κεντρομήχανη διάταξη.

Mercedes-Benz SL, 68 χρόνια

mercedes-benz_190_sl_

Με τις 190 SL roadster και 300 SL coupe να έχουν χαράξει τα ονόματα τους στην ιστορία της αυτοκίνησης, μέσω της αγάπης που έλαβαν από τον κόσμο, δεν είναι τυχαίο που βλέπουμε ακόμα το συγκεκριμένο μοντέλο να βγαίνει από το εργοστάσιο, 68 χρόνια μετά το πρώτο.

Mercedes-Benz S-Class, 68 χρόνια

mercedes-benz-ponton

Η S-Class αναγνωρίζεται εδώ και χρόνια ως το σημείο αναφοράς στα πολυτελή sedan. Από το πρώτο του λανσάρισμα τη δεκαετία του 1950 μέχρι και σήμερα, το γερμανικό μοντέλο εισάγει συνεχώς νέες καινοτομίες που έχουν ως μοναδικό στόχο την βελτίωση της άνεσης και της ασφάλειας. Πρέπει να πούμε πως το όνομα S-Class εμφανίστηκε το 1972 με την W116, αλλά τόσο η πρώτη "Ponton" όσο και οι "Fintail" και W108, θεωρούνται κι επισήμως πρόγονοι του πολυτελούς μοντέλου.

Toyota Crown, 67 χρόνια

toyopet_crown_deluxe

Το Crown αποτελεί το μοντέλο παραγωγής με το μακροβιότερο όνομα στην ιστορία της μάρκας μιας και το Land Cruiser ξεκίνησε την καριέρα του ως στρατιωτικό όχημα και το 1967 πέρασε στην μαζική παραγωγή.

Nissan Skyline, 65 χρόνια

prince_skyline_deluxe

Πρωτοκυκλοφόρησε το 1957 από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Prince, ως Prince Skyline, και αργότερα η παραγωγή του συνεχίστηκε από την Datsun και μετέπειτα από τη Nissan, ύστερα από τη συγχώνευση των δυο τελευταίων το 1966.

Fiat 500, 65 χρόνια

Fiat_500F

Άλλο ένα θρυλικό λιλιπούτιο όχημα που έζησε αρχικά από το 1957 μέχρι το 1975 και αναγεννήθηκε το 2007, απλά δεν είναι και τόσο «μικροκαμωμένο» πια. Χαιρόμαστε πάντως που βρίσκεται ακόμη κοντά μας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...