Η SEAT επενδύει στο μέλλον

Ποσό ύψος 5 δις ευρώ θα διατεθούν στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών, μοντέλων, εξοπλισμού, εγκαταστάσεων και φυσικά στην ηλεκτροκίνηση

  • -
  • -

Σε μια online παρουσίαση, η SEAT αποκάλυψε τα σχέδιά της για τα επόμενα πέντε χρόνια. Σημαντικότερος πυλώνας είναι η ανάπτυξη σε όλους σχεδόν τους τομείς, με επένδυση της τάξης των πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, από το 2020 έως το 2025 η ισπανική εταιρεία θα επενδύσει αυτό το ποσό στην εξέλιξη μοντέλων, νέων τεχνολογιών, εξοπλισμού, εγκαταστάσεων στα εργοστάσια Martorell, Barcelona και Componentes αλλά και στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της.

Μία εταιρεία, δύο μάρκες

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στη CASA SEAT για την μελλοντική στρατηγική της εταιρείας, ο SEAT Vice-president for Sales and Marketing and CUPRA CEO Wayne Griffiths επεσήμανε ότι «η SEAT και η CUPRA είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη της εταιρείας. Η κάθε μάρκα έχει τον σαφή ρόλο της, τη δική της προσωπικότητα και χαρακτηριστικά και αντιπροσωπεύει διαφορετικά προφίλ πελατών. Αλληλοσυμπληρώνονται πλήρως και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν η μία την άλλη. Η SEAT είναι η πύλη εισόδου στον Όμιλο Volkswagen: έχουμε τους νεότερους πελάτες - κατά μέσο όρο 10 χρόνια νεότερους - και πολλούς πρώτους αγοραστές. Η CUPRA από την άλλη, στοχεύει σε μία νέα κατηγορία της αγοράς που βρίσκεται μεταξύ της μαζικής αγοράς και της παραδοσιακής αγοράς premium. Είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης για τους πελάτες που αναζητούν τη μοναδικότητα της CUPRA».

H SEAT αυτή τη στιγμή απασχολεί 15.000 εργαζόμενους και έχει τρία κέντρα εργοστασίων παραγωγής: SEAT Martorell, SEAT Barcelona και SEAT Componentes. Στα άμεσα σχέδια είναι η πρόσληψη 150 νέων προγραμματιστών λογισμικού που θα καθοδηγήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας.

Προχωράει δυναμικά η Cupra

Από τη γέννηση της CUPRA τον Φεβρουάριο του 2018, η μάρκα έχει αναπτυχθεί ραγδαία, ξεπερνώντας όλες τις προσδοκίες. Μετά το άνοιγμα του CUPRA Garage και την παρουσίαση του CUPRA Leon και CUPRA Formentor, η εταιρεία αποφάσισε ότι το αμιγώς ηλεκτρικό el-Born που πατάει στην πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen, θα λανσαριστεί ως μοντέλο CUPRA. Επιπλέον, στους επόμενους μήνες θα λανσαριστεί και το CUPRA Formentor.

Στα σπουδαία η ανακοίνωση του Προέδρου της SEAT Carsten Isensee, ο οποίος τόνισε ότι “αυτό το επενδυτικό σχέδιο είναι ο τρόπος να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία, έτσι ώστε να έχουμε μια ισχυρότερη, πιο καινοτόμο και πιο βιώσιμη εταιρεία. Η πρόθεση μας είναι ότι το Martorell θα κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα από το 2025 και μετά, όταν η αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων θα έχει αναπτυχθεί”.

Φυσικά δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στη δύσκολη χρονιά που διανύουμε λόγω της πανδημίας του COVID-19, που επηρέασε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες. “Η χρονιά είναι ήδη δύσκολη και αναμένεται τα αποτελέσματα να είναι από τα χειρότερα των τελευταίων ετών” τόνισαν οι άνθρωποι της SEAT ενεποθέτωντας όποια συγκρατημένη αισιοδοξία έχουν για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Τέλος, η SEAT MÓ ξεκινά μια νέα συνδρομητική υπηρεσία στη Βαρκελώνη. Εκτός από την κατοχή κλασικών τετράτροχων οχημάτων, η μάρκα SEAT θα προσφέρει επίσης λύσεις στους δύο τροχούς μέσω της SEAT MÓ, μιας νέας μάρκας που έχει δεσμευτεί για τη μικροκινητικότητα και έχει ενσωματωθεί στη δομή της μάρκας SEAT. Η SEAT MÓ παρουσιάστηκε πριν από τρεις εβδομάδες με δύο νέα προϊόντα: το 100% ηλεκτρικό SEAT MÓ eScooter 125 και το SEAT MÓ eKickScooter 65.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...