Έρχεται επίσημα το el-Born με τα σήματα της Cupra

Το el-Born θα είναι το πιο σπορ ηλεκτρικό του Ομίλου Volkswagen

  • -
  • -

Το el-Born το έχουμε γνωρίσει ως concept με τα σήματα της SEAT. Σήμερα, στην παρουσίαση των μελλοντικών πλάνων της ισπανικής φίρμας, έγινε η αποκάλυψη που αφορά τα νέα σήματα του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, αυτά της Cupra.

Της ανεξάρτητης μάρκας που στέκεται δίπλα στη SEAT και έχει αναλάβει το ρόλο της μάρκας επιδόσεων με σπορ χαρακτηριστικά.  Έτσι, το Cupra el-Born, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2021 αναμένεται να είναι το πιο σπορ ηλεκτρικό μοντέλο του Ομίλου Volkswagen.

Σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στη Βαρκελώνη, πάνω στη γνωστή πλατφόρμα MEB για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα του Ομίλου και θα κατασκευάζεται στη Γερμανία. Λεπτομέρειες δεν ανακοινώθηκαν σχετικά με την απόδοση του ηλεκτρικού κινητήρα, αλλά αναμένεται να εφοδιάζεται με το μεγάλο πακέτο μπαταριών 77 kWh που θα του χαρίζει αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα. Σε γρήγορη φόρτιση το ισπανικό EV θα ανακτά σε μόλις μισή ώρα 260 χιλιόμετρα.

Για την επιτάχυνση 0-50 km/h θα απαιτεί μόλις 2,9 sec, ενώ για τα 0-100 km/h δεν έχει δοθεί ακόμα ο χρόνος. Ωστόσο, ο κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι το el-Born θα διαθέτει το Dynamic Chassis Control Sport, ειδικά εξελιγμένο για το μοντέλο, με στόχο να αποτελέσει το πιο σπορ αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του Ομίλου Volkswagen.

Σχεδιαστικά, μοιάζει αρκετά στο αδελφό μοντέλο Volkswagen ID.3, με τη διαφορά να εστιάζεται στο εμπρός πιο επιθετικό μέρος. Παρόμοιο είναι και το εσωτερικό των δύο μοντέλων, με το ισπανικό να διαθέτει πιο σπορ αύρα που υπογραμμίζεται από τα bucket καθίσματα και το τιμόνι.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...