“Καλύτερος Νέος Κινητήρας της Χρονιάς”

Ο 1.4 MultiAir Turbo του Ομίλου Fiat

  • -
  • -

O 1.4 Turbo κινητήρας της Fiat με την τεχνολογία Multiair κέρδισε το βραβείο «Κινητήρας της Χρονιάς» στην κατηγορία για το καλύτερο νέο μηχανικό σύνολο. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας είναι εξελιγμένος και κατασκευασμένος από την FPT – Fiat Powertrain Technologies. Στις εκδόσεις Turbo με απόδοση 135 ή 170 ίππων εξοπλίζει τις Alfa Romeo MiTo και Giulietta, όπως και τα Fiat Punto Evo και Abarth Punto Evo. Σύντομα όμως θα είναι διαθέσιμος τόσο στο Fiat Bravo, όσο και στην Lancia Delta.

Η κορυφαία έκδοση των 170 ίππων συνδυάζει την καταπληκτική ειδική απόδοση των 124 ίππων/λίτρο με μέγιστη ροπή 250 Nm εξασφαλίζοντας σπορ επιδόσεις, αλλά και πρωτόγνωρη οικονομία καυσίμου και εκπομπές CO2 (134 γρ/χλμ. στη νέα Alfa Romeo Giulietta).

Το βραβείο «Καλύτερος Νέος Κινητήρας της Χρονιάς», που απονεμήθηκε από μια διεθνή επιτροπή αποτελούμενη από 65 εξειδικευμένους δημοσιογράφους από 32 χώρες, παραλήφθηκε από τον Aldo Marangoni, τον αντιπρόεδρο της FPT Product Engineering, ο οποίος δήλωσε: «Το βραβείο αυτό είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της ικανότητας του Ομίλου Fiat για τεχνολογική καινοτομία».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...