To σπορ μοντέλο που γίνεται το επίσημο αυτοκίνητο της Μπαρτσελόνα

Πρόκειται για τετρακίνητο SUV, με ισχύ έως 310 ίππους

  • -
  • -

Η σημασία που δίνει η SEAT στην Cupra, το παρακλάδι της με αποκλειστικά σπορ μοντέλα, είναι ξεκάθαρη. Φαίνεται από το γεγονός ότι το ηλεκτρικό της el-Born θα φέρει το σήμα της Cupra, όπως επίσης από την επιλογή του Formentor ως επίσημου αυτοκινήτου της Μπαρτσελόνα.

Πρόκειται για ένα σπορ SUV μήκους 4.450 mm και πλάτος 1.839 mm, το οποίο είναι το πρώτο μοντέλο που εξελίχθηκε αποκλειστικά για την Cupra. Το CUPRA Formentor θα λανσαριστεί αρχικά με δύο κινητήρες υψηλών επιδόσεων. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ένας 2.0 TSI με ισχύ 310PS και ροπή 400Nm. Ο κινητήρας αυτός θα συνδυαστεί με το σύστημα τετρακίνησης 4Drive.

Το CUPRA Formentor, ωστόσο, κοιτάζει το μέλλον για αναβαθμισμένη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση, ενσωματώνοντας την υβριδική τεχνολογία plug-in υψηλής απόδοσης. Ο βενζινοκινητήρας 1.4 TSI 150PS συνδυασμένος με ηλεκτρικό μοτέρ 116 PS και μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh, επιτρέπει στο CUPRA Formentor να επιτύχει τις επιδόσεις που οι πελάτες περιμένουν, πάντα σε αρμονία με την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον. Η συνδυαστική μέγιστη ισχύς είναι 245 ίπποι και η ροπή 400 Nm, με ηλεκτρική αυτονομία περίπου 50 km. Και οι δύο συνδυασμοί κινητήρων επωφελούνται από ένα κιβώτιο ταχυτήτων DSG με διπλό συμπλέκτη που βοηθάει τις αλλαγές των ταχυτήτων να γίνουν πιο ομαλές.

Ως επίσημο αυτοκίνητο της Μπαρτσελόνα, το Formentor θα εμφανίζεται σε διάφορες εκδηλώσεις της δημοφιλούς ποδοσφαιρικής ομάδας, ενώ όσοι παίκτες της το επιθυμούν θα μπορούν να το οδηγούν ως το εταιρικό τους αυτοκίνητο. Ήδη εξέφρασε τη σχετική επιθυμία ο τερματοφύλακας Marc ter Stegen, ο οποίος είναι και πρεσβευτής της Cupra.

Λέτε να δούμε και τον Messi στο τιμόνι του Formentor;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...