Ρυθμιζόμενο cruise control στις μοτοσικλέτες BMW (video)

Ένα σύστημα που είχαμε μέχρι σήμερα συνηθίσει να βλέπουμε μόνο στα αυτοκίνητα

  • -
  • -

Το cruise control χαρίζει άνεση στους οδηγούς στα πολύωρα και κουραστικά ταξίδια, επιτρέποντας να θέσουν μία σταθερή ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο. Το ρυθμιζόμενο (adaptive) cruise control προσθέτει και μία… πινελιά ασφάλειας, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να ρυθμίζει την ταχύτητα με βάση αυτή του προπορευόμενου οχήματος.

Ένα σύστημα που ήταν αποκλειστικό προνόμιο των οδηγών αυτοκινήτων, σύντομα θα το απολαμβάνουν και οι αναβάτες μοτοσικλετών της BMW. Το Active Cruise Control (ACC) εξελίχθηκε από την BMW Motorrad σε συνεργασία με την Bosch και θα είναι σύντομα διαθέσιμο στις μεγάλες μοτοσικλέτες της γερμανικής μάρκας.

Ο αναβάτης ορίζει την επιθυμητή ταχύτητα, όταν όμως η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα μειωθεί τότε η ταχύτητα προσαρμόζεται ανάλογα. Ο αναβάτης της μοτοσικλέτας BMW θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις αποστάσεις (μικρή, μεσαία, μεγάλη) από το προπορευόμενο όχημα, μέσω ενός διακόπτη και να βλέπει την επιλογή του στην οθόνη TFT.

Όταν ο αναβάτης στρίβε, η ταχύτητα μειώνεται αυτόματα από το ACC αν αυτό είναι αναγκαίο, χωρίς όμως απότομες επεμβάσεις στο φρένο ή το γκάζι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...