Τι θα έλεγες για ένα Mazda MX-5 NC με 225 ίππους; (Video)

Εμάς μας θυμίζει Honda S2000; Συμφωνείτε;

  • -
  • -

Τα αγαπητά σε όλους μας Miatas, από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκαν έγιναν εκπληκτικά δημοφιλή λόγω του πακέτου που πρόσφεραν. Ένα μικρό σπορ διθέσιο roadster με κίνηση στους πίσω τροχούς και πάνω απ’ όλα προσιτό. Τι άλλο να ζητήσεις; Δυστυχώς όμως για πολλούς ιδιοκτήτες υπήρχε το παράπονο των όχι και τόσο εκρηκτικών επιδόσεων.

Γι’ αυτό ήρθε η βρετανική BBR να λύσει αυτό το πρόβλημα με το πακέτο “Super 225” για την 2λιτρη έκδοση της γενιάς NC (2005-2014). Για όσους δεν θυμούνται η συγκεκριμένη έκδοση απέδιδε 160 PS με 190 Nm ροπής και εξοπλιζόταν με μπλοκέ διαφορικό. Με την τοποθέτηση του πακέτου της BBR η απόδοση ανεβαίνει, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος, στους 225 ίππους και η ροπή φτάνει τα 236 Nm. Βασικό στοιχείο της μετατροπής είναι πως δεν χρησιμοποιείται κάποιο Turbo ή κάποιος υπερσυμπιεστής για την αύξηση της απόδοσης. Το μοτέρ παραμένει ατμοσφαιρικό… και εκεί είναι η γλύκα.

Γιατί όπως θα δείτε ή μάλλον θα ακούσετε και στο βίντεο, το Mazda MX-5 παράγει ένα άγριο και ξεχωριστό ήχο που θυμίζει κατασκευές ενός άλλου διάσημου Ιάπωνα κατασκευαστή αυτοκινήτων. Αυτό το πολύ ελκυστικό αποτέλεσμα έρχεται με μετατροπές στην εισαγωγή του κινητήρα, στα ηλεκτρικά και την εξάτμιση.

Το πακέτο κοστίζει 3.495 λίρες (3.843 ευρώ) στην Βρετανία αν θέλετε να το τοποθετήσετε μόνοι σας ή  4.295 λίρες (4.723 ευρώ) αν θέλετε να πάτε το αυτοκίνητο σας και να το τοποθετήσουν εκείνοι για εσάς στο συνεργείο τους στο Μπράκλεϊ της Αγγλίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...