Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Zanardi (συνεχής ενημέρωση)

Ο οδηγός αγώνων αυτοκινήτου και παραολυμπιονίκης στην χειρηλασία ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα

  • -
  • -

Update Τρίτη 23/6 9.45 πμ

Η εισαγγελία συνεχίζει την έρευνα για τις συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος, κατά το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά ο Alex Zanardi. Έχουν ήδη καταθέσει ο αρχηγός της δημοτικής αστυνομίας, σχετικά με το αν είχαν ληφθεί μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή της ποδηλατικής εκδήλωσης, καθώς και ένας ποδηλάτης.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν πάντως ότι κατά τη διάρκεια του ατυχήματος ο Zanardi είχε τα χέρια του πάνω στο τιμόνι του ποδηλάτου του και δεν κρατούσε το κινητό του τηλέφωνο, όπως είχαν αναφέρει ορισμένα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Update Δευτέρα 22/6 1.30 μμ

Η κατάσταση της υγείας του Alex Zanardi δεν έχει μεταβληθεί, σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση από τους θεράποντες ιατρούς. Τις επόμενες ημέρες θα εκτιμηθούν τυχόν νέες πρωτοβουλίες τους σε διαγνωστικό και θεραπευτικό επίπεδο. Ο 53χρονος Ιταλός εξακολουθεί νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Σιένα, μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε το απόγευμα της Παρασκευής 19 Ιουνίου.

Update Κυριακή 6.15 μμ

"Η διοργάνωση στην οποία συμμετείχε ο Zanardi δεν ήταν αγώνας, οπότε δεν υπήρχε λόγος για να κλείσει ο δρόμος", ανέφερε εκπρόσωπος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

 

Ο Alex Zanardi τραυματίστηκε σοβαρά το απόγευμα της Παρασκευής 19 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια ποδηλατικής εκδήλωσης - σκυταλοδρομίας σε δημόσιους δρόμους, όταν το χειρήλατο ποδήλατο το οποίο οδηγούσε συγκρούστηκε με φορτηγό. Η εισαγγελία διεξάγει έρευνα για το αν έπρεπε να ληφθούν μέτρα ασφαλείας από τους διοργανωτές και τις τοπικές αρχές για τη διεξαγωγή της ποδηλατικής εκδήλωσης.


Update Κυριακή 3.00 μμ

Οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν έρευνα σχετικά με τη διοργάνωση του ποδηλατικού αγώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου τραυματίστηκε σοβαρά ο Alex Zanardi. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι διοργανωτές δεν είχαν υποβάλει σχετικό αίτημα για άδεια στο Δήμο και την Περιφέρεια, με αποτέλεσμα ο δρόμος να μην είναι κλειστός στην κυκλοφορία.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, έξω από το νοσοκομείο της πόλης, ο Δήμαρχος της Σιένα, Luigi De Mossi ανέφερε: "Δεν θέλω να κατηγορήσω κάποιον, γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να διοργανώνεις μία εκδήλωση". Μάλιστα παρείχε στήριξη στον αρχηγό της δημοτικής αστυνομίας της πόλης, ο οποίος ερευνάται από την εισαγγελία, σχετικά με το αν είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διοργάνωση του αγώνα, ο οποίος είχε φιλανθρωπικό σκοπό.


Update Κυριακή 1.00 μμ

"Σταθερή αλλά σοβαρή" χαρακτηρίζουν οι θεράποντες ιατροί την κατάσταση της υγείας του Alex Zanardi, ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα το απόγευμα της Παρασκευής, κοντά στην πόλη Pienza της Ιταλίας. Η νευρολογική εικόνα του 53χρονου Ιταλού είναι σοβαρή και δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν. "Οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές", δήλωσε ο γιατρός Sabino Scolletta.Ο Zanardi νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του νοσοκομείου της Σιένα. 



Update Σάββατο 9.30 μμ

Ο Alex Zanardi εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Σιένα, μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε το απόγευμα της Παρασκευής. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, ενδέχεται να προκλήθηκε βλάβη στην όρασή του.

Ο οδηγός του φορτηγού βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, σύμφωνα με τον δικηγόρο του. Δήλωσε επίσης ότι ο πελάτης του δεν μπορούσε να αποφύγει το χειρήλατο ποδήλατο του Alex Zanardi, πρόλαβε όμως να στρίψει το τιμόνι, με αποτέλεσμα η σύγκρουση να μην είναι τόσο σφοδρή. Η εξέταση αίματος στην οποία υπεβλήθη έδειξε ότι δεν ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή παράνομων ουσιών.

Update Σάββατο 12.30 μμ

"Για σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση", έκανε λόγο ο καθηγητής Giuseppe Oliveri, ο οποίος χειρούργησε τον Zanardi το βράδυ της Παρασκευής 19 Ιουνίου, μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε ο 53χρονος Ιταλός. Ο Oliveri προσέθεσε πάντως ότι την παρούσα στιγμή δεν μπορεί να γίνει καμία εκτίμηση για την πορεία της υγείας του Zanardi.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι o οδηγός του φορτηγού, πάνω στο οποίο έπεσε ο Zanardi, βρέθηκε αρνητικός στις εξετάσεις αίματος για αλκοόλ ή χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Update Σάββατο 11.30 πμ


Το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει ότι ο Alex Zanardi παραμένει διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Σιένα, με την κλινική του εικόνα να χαρακτηρίζεται σοβαρή. 

Το βράδυ της Παρασκευής ο 53χρονος Ιταλός υποβλήθηκε σε νευροχειρουργική επέμβαση 2,5 ωρών. Ο πρώην οδηγός της Formula 1, πρωταθλητής CART και χρυσός παραολυμπιονίκης, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα κοντά στην πόλη Pienza της Ιταλίας, κατά τη διάρκεια διοργάνωσης ποδηλασίας και χειρηλασίας.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Zanardi πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, όπου συγκρούστηκε με φορτηγό. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

O Zanardi είχε εμπλακεί σε ένα τρομακτικό ατύχημα το 2001, σε αγώνα του CART, στο Lausitzring της Γερμανίας. Από τη σύγκρουση με άλλο μονοθέσιο έχασε και τα δύο του πόδια, όμως κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά να επιστρέψει στα αγωνιστικά καθίσματα και επίσης να γίνει χρυσός ολυμπιονίκης στην χειρηλασία.



[Πηγή: Radio Siena TV]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...