Ηλεκτρικό Citigo και υβριδική Octavia: Η «πράσινη» πλευρά της Skoda

Ο Διευθυντής Πωλήσεων της μάρκας στην Ελλάδα, μάς μιλά για το προσιτό ηλεκτρικό CITIGOe iV και τη νέα υβριδική Octavia που δικαιούται επιδότηση ως ταξί ή εταιρικό αυτοκίνητο

  • -
  • -

Με την κρατική επιδότηση για την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου να είναι προ των πυλών, η απόκτηση του CITIGOe iV θα γίνει ακόμη πιο εύκολη, καθώς η τιμή του θα υποχωρήσει αρκετά κάτω από τις 20.000 ευρώ. Η ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου της Skoda προσφέρει αυτονομία άνω των 200 km, επαρκή για τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη Δευτέρα με Παρασκευή.

Τα νέα για τη Skoda όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση δεν σταματούν εδώ. Μέσα στους επόμενους μήνες θα αρχίσει η διάθεση της νέας Octavia, η οποία θα είναι διαθέσιμη και σε plug-in υβριδική έκδοση. Κάτι που σημαίνει ότι θα λάβει επιδότηση αγοράς ως ταξί ή εταιρικό όχημα.

Ο Διευθυντής Πωλήσεων της Kosmocar-Skoda, Μάριος Ντούφας, μίλησε στο GOCAR για τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης και τα πλάνα της μάρκας στον τομέα αυτόν.

GOCAR: Τα κίνητρα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση βρίσκουν την Kosmocar-Skoda έχοντας στη γκάμα της ένα προσιτό αυτοκίνητο πόλης.

Μάριος Ντούφας: To CITIGOe iV είναι αυτή τη στιγμή το πιο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο της ελληνικής αγοράς. Είναι πολύ θετικό να υπάρχουν αυτή τη στιγμή μέτρα που ενισχύουν το αγοραστικό ενδιαφέρον για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Είναι κάτι που ο κόσμος πρέπει να εμπιστευτεί και η επιδότηση αγοράς είναι ένα επιπλέον κίνητρο. Είμαστε βέβαιοι ότι η ηλεκτροκίνηση είναι η λύση του μέλλοντος. Ελπίζουμε ότι η αγορά των ηλεκτρικών, που αυτή τη στιγμή είναι πολύ μικρή στην Ελλάδα, θα αρχίσει σιγά-σιγά να αυξάνει το μερίδιό της.

GOCAR: Τι προσφέρει το CITIGOe iV στον οδηγό του;

Μάριος Ντούφας: Στις αστικές μετακινήσεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν έχει καθόλου θόρυβο και ρύπους, ενώ προσφέρει επαρκή αυτονομία. Το CITIGOe iV έχει κατά μέσο όρο 240 km ανά φόρτιση. Μάλιστα μπορεί να φορτίσει στο 80% εντός 4 ωρών μέσω wallbox της Skoda  και εντός 12 ωρών σε μία κοινή οικιακή πρίζα. Άρα δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να σε προβληματίσει στη χρήση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης.



GOCAR: Αν ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο δείχνει ιδανικό στην κατηγορία Α, όπως αυτή του CITIGOe iV, σε μεγαλύτερες κατηγορίες η τεχνολογία plug-in hybrid έχει μεγαλύτερο νόημα. Εκεί τι έχει να προσφέρει η Skoda;

Μάριος Ντούφας: Διαθέσιμη θα είναι σύντομα η plug-in υβριδική έκδοση της νέας Octavia. Εκεί υπάρχει η αίσθηση της ασφάλειας όσον αφορά την αυτονομία που σου παρέχει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. Επειδή στη χώρα μας δεν υπάρχει ακόμη η κατάλληλη υποδομή σε σταθμούς φόρτισης. Αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αν τοποθετηθούν ταχυφορτιστές στα σωστά σημεία σε όλη τη χώρα, δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μπορούμε να κάνουμε ταξίδι με ένα ηλεκτρικό όχημα. Μέχρι τότε, τα plug-in hybrid είναι αυτά που θα ανοίξουν το δρόμο για να εμπιστευτεί ο κόσμος τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να δει πόσο ευχάριστα είναι στην οδήγηση.

GOCAR: Πότε λοιπόν θα έρθει στην Ελλάδα η plug-in hybrid Octavia;

Μάριος Ντούφας: Η ενημέρωση που έχουμε από το εργοστάσιο είναι ότι η παραγωγή της είναι πολύ πιθανό να αρχίσει στα τέλη του έτους. Άρα στις αρχές του 2021 θα την υποδεχτούμε στην χώρα μας. Μην ξεχνάμε ότι η νέα Octavia RS θα είναι αποκλειστικά υβριδική. Θα είναι δηλαδή και γρήγορη και αθόρυβη στις χαμηλές ταχύτητες. Ήδη είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα το Superb plug-in, το οποίο είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο. Η Skoda μας έχει υποσχεθεί πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα επόμενα χρόνια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...