BMW 4 Coupe: Ο σχεδιαστής απαντάει στα σχόλια για τη μεγάλη μάσκα

Η νέα μάσκα με τα μεγάλα οριζόντια “νεφρά” που είδαμε στη Σειρά 4 Coupe, δημιούργησε ποικίλες αντιδράσεις, αλλά οι άνθρωποι της BMW είναι βέβαιοι ότι θα αρέσει στο κοινό. Εσείς τι λέτε;

  • -
  • -

Μετά την παρουσίαση της BMW Σειράς 4 Coupe υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από το κοινό, φίλους και μη της γερμανικής φίρμας. Η σχεδίαση που είχαμε δει στο πρωτότυπο μοντέλο ήταν τελικά αρκετά κοντά σε αυτή που είδαμε στο μοντέλο παραγωγής, με τα σχόλια στα social media να είναι ποικίλα.

Ο Domagoj Dukec, υπεύθυνος σχεδιασμού της BMW, πιστεύει ότι αυτή η νέα μάσκα θα αποτελέσει το σήμα κατατεθέν της γερμανικής φίρμας τα επόμενα χρόνια. Απαντώντας μάλιστα σε ερωτήσεις βρετανικού Μέσου, δήλωσε ότι “είναι στη φιλοσοφία της BMW το να έχει προϊόντα με έντονη προσωπικότητα. Είναι αδιαμφησβήτητα BMW, είναι αδιαμφησβήτητα Σειρά 4. Δεν είναι απλώς λογική. Έχει πολύ ισχυρό χαρακτήρα που κάνει ξεχωριστή τη μάρκα μας”.

“Με αυτή τη μάσκα θέλουμε τα μοντέλα μας να ξεχωρίζουν. Στη Σειρά 3 έχουμε προσεγγίσει το θέμα πιο ήπια, αφού έχει άλλο κοινό πιο συντηρητικό από αυτό της Σειράς 4 η οποία πρέπει να δείχνει πιο εξωτική” τόνισε ο D. Dukec.

“Η απόφαση να χρησιμοποιήσουν αυτή την οριζόντια μάσκα με τα μεγάλα “νεφρά” είχε ως στόχο να κάνει τη σύνδεση με τα παλαιότερα μοντέλα της ΄BMW όπως την 328. Υπάρχει ένας ισχυρός δεσμός με το παρελθόν, αλλά αποδίδεται με ριζοσπαστικό και προοδευτικό τρόπο” συμπλήρωσε ο Dukec.

Σε ερώτηση σχετική με τις αντιδράσεις που υπήρξαν στα social media, απάντησε: “Στη σχεδίαση δεν μπορείς να ακούς τις αντιδράσεις των social media. Δεν θα σε βοηθήσουν. Η σχεδίαση είναι κάτι που εμπεριέχει συναίσθημα και καθένας έχει άποψη και διαφορετικά γούστα. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος στη σχεδίαση. Όταν κάνει κάτι σαν και αυτό 50% του κοινού θα το αγαπήσει και το άλλο 50% θα το μισήσει και αυτό δεν αλλάζει. Αυτό δεν μπορεί όμως να αποτελέσει κριτήριο. Το κριτήριο είναι να δημιουργήσεις κάτι μοναδικό, κάτι τολμηρό, για να ξεχωρίσεις” επισήμανε ο επικεφαλής σχεδιασμού της BMW.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...