Ξέχασε τα παιδιά του στο αυτοκίνητο και πέθαναν από θερμοπληξία!

Ένα τραγικό φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες

  • -
  • -

Πήγε σε ένα κατάστημα ψιλικών με τα παιδιά του, ένα κορίτσι 4 ετών και ένα αγόρι 3 ετών. Επιστρέφοντας στο σπίτι το μεσημέρι τα ξέχασε στο αυτοκίνητο και έπεσε για ύπνο! Όταν ξύπνησε μετά από 4-5 ώρες, τα βρήκε μέσα στο όχημα χωρίς τις αισθήσεις τους.

Ο Dustin Dennis, 31 ετών, από την Tulsa της Oklahoma, συνελήφθη και κατηγορείται πλέον για φόνο δεύτερου βαθμού. Δυστυχώς είναι ένα ακατανόητο φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε αρκετές ακόμη χώρες, με εκατοντάδες παιδιά να χάνουν τη ζωή τους από θερμοπληξία μέσα σε οχήματα.

Μόνο στις ΗΠΑ το 2019 καταγράφηκαν 53 θάνατοι. Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι σε ένα μικρό παιδί η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει από 3 έως 5 φορές πιο γρήγορα σε σχέση με έναν ενήλικα, κάνοντας πιο πιθανό το θάνατο από θερμοπληξία σε ένα κλειστό όχημα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ τα τελευταία 21 έτη (1998-2018), η πλειοψηφία των θανάτων (54%) αφορά παιδιά που έχουν ξεχάσει στα πίσω καθίσματα οι κηδεμόνες ή οι υπεύθυνοι για να τα προσέχουν (π.χ. οικιακοί βοηθοί). Το 26% αφορά παιδιά που μπήκαν κρυφά στο αυτοκίνητα και κλειδώθηκαν μέσα, το 19% παιδιά που αφέθηκαν στο όχημα εν γνώσει των ενηλίκων, ενώ στο 1% δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία.

Ήδη εταιρείες, όπως η Hyundai και η Nissan έχουν εξελίξει συστήματα που προειδοποιούν τον οδηγό για την παρουσία παιδιού στο πίσω κάθισμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...