Nissan: Στη "μάχη" για την αποφυγή των παιδικών θανάτων από θερμοπληξία (vid)

Το σύστημα Rear Door Alert παρέχει υπενθύμιση στον οδηγό ώστε να ελέγξει τα πίσω καθίσματα

  • -
  • -

Τραγικός ήταν ο απολογισμός των θανάτων από θερμοπληξία σε αυτοκίνητα το 2018, μιας και μόνο στις ΗΠΑ έχασαν τη ζωή τους 52 άτομα, ενώ μέχρι και τις αρχές Αυγούστου του τρέχοντος έτους ο αριθμός είχε φτάσει τους 24.

Η πλειονότητα αφορά παιδιά που ξεχάστηκαν από τους γονείς τους (ή οικιακούς βοηθούς) στα πίσω καθίσματα, ενώ δεν εκλείπουν και τα περαστικά, όπου τα παιδιά μπήκαν κρυφά στο αυτοκίνητο και κλειδώθηκαν μέσα.

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ NISSAN JUKE

Παράλληλα, λοιπόν, με τη Hyundai, στη μάχη για την αντιμετώπιση του φαινομένου «ρίχνεται» και η Nissan λανσάροντας μια υπηρεσία, με στόχο να υπενθυμίζει στους οδηγούς πως πρέπει να ελέγχουν τα πίσω καθίσματα.

Ο λόγος για το πρωτοποριακό σύστημα Rear Door Alert (τεχνολογία Ειδοποίησης Πίσω Πόρτας-RDA) το οποίο ενσωματώνεται στάνταρ σε 10 μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας.

Πώς λειτουργεί το σύστημα RDA;

Πριν την εκκίνηση του αυτοκινήτου, το σύστημα «αντιλαμβάνεται» πότε μια από τις πίσω πόρτες ανοίγει και στη συνέχεια παραμένει κλειστή. Όταν το αυτοκίνητο σταθμεύσει, το σύστημα παρέχει σχετική υπενθύμιση στον οδηγό –μέσω ειδοποίησης στον πίνακα οργάνων - «παροτρύνοντάς» τον να ελέγξει τα πίσω καθίσματα. Εν συνεχεία, εφόσον ο οδηγός αποβιβαστεί από το όχημα και δεν ανοίξει κάποια από τις πίσω πόρτες, τότε ενεργοποιείτε η κόρνα με ξεχωριστούς συριγμούς.

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ NISSAN MICRA 1.0 DIG-T 117 PS

Επιπλέον, το σύστημα RDA είναι εύκολο στη διαμόρφωση και μπορεί προσωρινά ή μόνιμα να ενεργοποιηθεί μέσω ενός μενού στο κεντρικό πίνακα οργάνων του οχήματος,  ή μέσω ενός ξεχωριστού διακόπτη RDA, ανάλογα με το μοντέλο.

Σημειώνεται πως το σύστημα RDA είναι στάνταρ στα Nissan Altima, Armada, LEAF, Murano, Maxima, Pathfinder, Rogue, Rogue Sport (2019.5) και TITAN (King Cab και Crew Cab). Επιπλέον, είναι διαθέσιμο στο ολοκαίνουργιο  Versa (ως στάνταρ στις εκδόσεις SV και SR).

 

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...