Φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε 10 λεπτά

Δείτε πώς κατάφεραν Βρετανοί μηχανικοί να μειώσουν το χρόνο φόρτισης έως και 70%

  • -
  • -

Η ηλεκτροκίνηση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επενδύουν μεγάλα ποσά για την εξέλιξη των οχημάτων αυτής της τεχνολογίας. Ένα από τα θέματα που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι η αυτονομία, ενώ το δεύτερο αφορά το δίκτυο και τον χρόνο φόρτισης.

Στο πρώτο φαίνεται, από κάποιες εταιρείες, να έχει βρεθεί η λύση, με ικανοποιητική αυτονομία που σου επιτρέπει να ξεπεράσεις τα στενά όρια της πόλης. Ωστόσο, ο χρόνος φόρτισης των μπαταριών είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων, μισή ώρα.

Η λύση φαίνεται να έρχεται από τη Βρετανία, όπου σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, η Odot, μία ομάδα μηχανικών, κάνει μια έρευνα προκειμένου να μειωθεί δραστικά ο χρόνος φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ ΤΑ 10 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Όπως υποστηρίζουν οι μηχανικοί της ομάδας βρήκαν τον τρόπο να επιταχύνουν την διαδικασία της φόρτισης ενός αυτοκινήτου και να μειώσουν κατά 70% τους σημερινούς χρόνους φόρτισης.

Στόχος είναι να μειωθεί η θερμοκρασία που παράγεται κατά τη φόρτιση και έτσι να επιταχυνθεί η διαδικασία. Η λύση που προτείνεται ήταν να χρησιμοποιήσουν μεταλλικές πλακέτες στις οποίες να κάνουν μικρές τρύπες. Θα έπρεπε να γίνουν ακριβώς οι ίδιες γεωμετρικά τρύπες σε κάθε πλακέτα. Οι τρυπημένες πλακέτες διευκολύνουν σύμφωνα με τους ερευνητές την ροή της θερμότητας μειώνοντας έτσι δραστικά την θερμοκρασία.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΕ 4 ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Η ομάδα των μηχανικών υποστηρίζει ότι η μέθοδος αυτή πέτυχε την ταχεία ψύξη των μπαταριών και αποκάλυψε ότι δεν τοποθέτησε τις πλακέτες στην εξωτερική πλευρά των μπαταριών, μέθοδος που αποτελεί αντικείμενο πειραμάτων, αλλά στο εσωτερικό τους.

Τις τοποθετούν με τρόπο τέτοιο ώστε να απομακρύνουν την θερμότητα από τον πυρήνα των μπαταριών προς τα έξω. Λεπτομέρειες του συστήματος ψύξης δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα, αφού στόχος της ομάδας είναι να προωθήσουν την τεχνολογία στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

[ΠΗΓΗ: Protagon.gr]

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...