Αμφίβολη και για το 2021 η διεξαγωγή της έκθεσης της Γενεύης

Η μη εξασφάλιση οικονομικής βοήθειας από το καντόνι της Γενεύης και η πρόταση των αυτοκινητοβιομηχανιών, οδηγούν σε ακύρωση και την έκθεση του επόμενου έτους

  • -
  • -

Το ημερολόγιο έδειχνε 28 Φεβρουαρίου 2020, όταν ανακοινώθηκε η ματαίωση του φετινού σαλονιού αυτοκινήτου της Γενεύης, λόγω των περιορισμών που επέβαλε η κυβέρνηση της Ελβετίας στη μάχη κατά του κορονοϊού. Τότε γράφαμε για το «μεγάλο οικονομικό κόστος που θα έχει για τους διοργανωτές και τους εκθέτες η ματαίωση της έκθεσης».

Το ίδρυμα της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης ζήτησε οικονομική ενίσχυση από την τοπική κυβέρνηση (το καντόνι της Γενεύης), η οποία αντιπρότεινε δάνειο ύψους 16,8 εκατ. φράγκων (περίπου 15,7 εκατ. ευρώ). Οι όροι όμως χορήγησης του δανείου δεν ικανοποίησαν τους διοργανωτές, οι οποίοι ανέφεραν ότι δε συμβαδίζουν με το καταστατικό του ιδρύματος.

Έτσι αρνήθηκαν το δάνειο και πλέον είναι από εξαιρετικά αμφίβολη η διεξαγωγή της επόμενης έκθεσης την άνοιξη του 2021. Επιπλέον, οι διοργανωτές ανέφεραν ότι οι κύριοι εκθέτες (οι μάρκες αυτοκινήτων δηλαδή) τους πρότειναν το επόμενο σαλόνι αυτοκινήτου στη Γενεύη να γίνει το 2022.

Με δεδομένη τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί διεθνώς, είναι πιθανό το σαλόνι της Γενεύης να γίνεται κάθε δύο χρόνια και όχι ετησίως, όπως διεξαγόταν έως το 2019. Πρόκειται για την μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Ευρώπη (το Παρίσι και η Φρανκφούρτη εναλλάσσονταν), με περίπου 600.000 επισκέπτες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...