Ούτε το 2021 θα διεξαχθεί η έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης

Αβέβαιο το μέλλον της διοργάνωσης, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία

  • -
  • -

Από τα τέλη Μαΐου γράφαμε για τις όλο και αυξανόμενες πιθανότητες ματαίωσης του σαλονιού αυτοκινήτου της Γενεύης και το επόμενο έτος. Αιτίες ήταν η μη εξασφάλιση κρατικής βοήθειας με ευνοϊκούς όρους και η πρόθεση των κατασκευαστών να μην παραστούν στον εκθεσιακό χώρος της ελβετικής πόλης τον Μάρτιο του 2021, λόγω των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού.

Με ανακοίνωσή του το ίδρυμα Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης έκανε γνωστό τα εξής:

- δεν θα διεξαχθεί το σαλόνι αυτοκινήτου το 2021

- δεν γίνεται αποδεκτό το δάνειο από την τοπική κυβέρνηση

- η πώληση της διοργάνωσης στην εταιρεία που διαχειρίζεται τον εκθεσιακό χώρο (Palexpo SA) είναι η προτιμητέα λύση.

Η πλειοψηφία των εταιρειών αυτοκινήτου που έλαβαν μέρος σε έρευνα των διοργανωτών απάντησαν ότι προτιμούν η έκθεση της Γενεύης να διεξαχθεί το 2022, ώστε ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας να έχει ξεπεράσει τις συνέπειες της πανδημίας. Επιπλέον, χωρίς εμβόλιο είναι απίθανο να μπορεί να διεξαχθεί μία έκθεση αυτοκινήτου με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και χιλιάδες δημοσιογράφους.

Με δεδομένη τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί διεθνώς, είναι πιθανό το σαλόνι της Γενεύης να γίνεται κάθε δύο χρόνια και όχι ετησίως, όπως διεξαγόταν έως το 2019. Πρόκειται για την μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Ευρώπη (το Παρίσι και η Φρανκφούρτη εναλλάσσονταν), με περίπου 600.000 επισκέπτες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...