Την Kia δεν την σταματάει ούτε ο κορονοϊός!

Αύξηση μεριδίου για την κορεάτικη μάρκα στην Ευρώπη. Η οικογένεια Ceed ήταν αυτή που ξεχώρισε

  • -
  • -

Το υψηλότερο μερίδιό της στην ευρωπαϊκή αγορά, σημείωσε η Kia Motors κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), οι πωλήσεις της Kia μειώθηκαν μεν κατά 14,5% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2019, όμως η πτώση ήταν μικρότερη από εκείνη που παρατηρήθηκε στον ευρωπαϊκό κλάδο αυτοκινήτων (-26,3%).  

Ως εκ τούτου, το μερίδιο αγοράς της Kia αυξήθηκε από 3,2% το πρώτο τρίμηνο του 2019, στο 3,7% για τους πρώτους τρεις μήνες του 2020, καταγράφοντας έτσι το υψηλότερο μερίδιό της στην Ευρώπη. 

Ο Emilio Herrera, Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Motors Europe, σχολίασε: «Οι τρεις πρώτοι μήνες του 2020 επέφεραν αλλαγές σε ολόκληρη τη βιομηχανία λόγω των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που υιοθετήθηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές. Ωστόσο, έχουμε δει αυξανόμενες πωλήσεις για τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητά μας στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα και η οικογένεια Ceed αύξησε τις πωλήσεις και το μερίδιό μας στην αγορά αυτό το τρίμηνο». 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΑ KIA CEED - PROCEED - XCEED

Τα best selling μοντέλα της Kia κατέγραψαν επίσης αύξηση πωλήσεων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Οι πωλήσεις των Ceed, ProCeed και XCeed αυξήθηκαν κατά 18,8% κατά το πρώτο τρίμηνο, φθάνοντας τα 29.664 οχήματα.  Η αύξηση των πωλήσεων υποστηρίχθηκε και από την άφιξη του νέου XCeed το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και των XCeed Plug-in Hybrid στις αρχές του 2020. 

Εκτός των Ceed, ProCeed και Xceed, το Sportage (23.011 μονάδες), το Niro (16.010), το Stonic (15.115) και το Picanto (13.639) ολοκλήρωσαν τη λίστα των πέντε κορυφαίων μοντέλων της Kia στην Ευρώπη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...