Tucker Convertible: 2,2 εκατ. δολάρια για ένα… μονόκερo της αυτοκίνησης!

Το ένα και μοναδικό στην ιστορία ανοιχτό Tucker ψάχνει νέο ιδιοκτήτη

  • -
  • -

Στο ebay δημοσιεύτηκε αγγελία πώλησης ενός Tucker κάμπριο, το οποίο είναι και το μοναδικό που κατασκευάστηκε ποτέ! Η σπανιότητα του έχει σαν αποτέλεσμα το κόστος κτήσης να αγγίζει το αστρονομικό πόσο των 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με την αγγελία, η ιστορία του συγκεκριμένου Tucker ξεκινάει πίσω την εποχή που η εταιρεία λειτουργούσε κανονικά. Μηχανικοί της Tucker πήραν ένα σεντάν και σε συνεργασία με την Lenki Engineering ξεκίνησαν την τροποποίηση του. Έκοψαν την οροφή, ενίσχυσαν το αμάξωμα για να βελτιώσουν τη στρεπτική ακαμψία, ενώ μεγάλωσαν τις εμπρός πόρτες. Τέλος, πήραν μία υφασμάτινη οροφή της GM και την τροποποίησαν σύμφωνα με τα θέλω τους.



Δυστυχώς, η κατάρρευση της Tucker είχαν σαν αποτέλεσμα το εγχείρημα να μην ολοκληρωθεί. Το αυτοκίνητο έμεινε φυλαγμένο στα χέρια της Lenki Engineering, χωρίς να εργαστεί κανείς μηχανικός επάνω του. Αργότερα, ένας υπάλληλος της εταιρείας που συνταξιοδοτήθηκε, πήρε το Tucker Convertible με σκοπό να το ολοκληρώσει.

Όμως, ούτε αυτός ασχολήθηκε με αποτέλεσμα στο μέλλον να αλλάξει πολλές φορές χέρια. Τουλάχιστον μέχρι το 2010, όταν η Benchmark Classics ανέλαβε την ολοκλήρωση του, και μάλιστα χρησιμοποιώντας αυθεντικά μηχανικά μέρη της Tucker. Όπως, ο διάσημος εξακύλινδρος κινητήρας και το σύστημα μετάδοσης της Cord. Και αν εξακολουθείτε να θεωρείτε ότι το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων είναι υπερβολικό, σημειώστε ότι έχει μόλις 16 χιλιόμετρα στο οδόμετρο…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...