#μένουμε_σπίτι: Car Movies – Tucker

H ιστορία του Preston Tucker, πρωτοπόρου κατασκευαστή αυτοκινήτων που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το όραμα του, σε σκηνοθεσία του Francis Ford Copola

  • -
  • -

Διανομή
1988

Σκηνοθεσία
Francis Ford Copola

Πρωταγωνιστές
Jeff Bridges, Joan Allen, Martin Landau, Frederic Forrest, Dean Stockwell

Διάρκεια
110 λεπτά

Υπόθεση
Tucker (1988): Πρόκειται για την ιστορία του Preston Tucker. Του Αμερικανού με όνειρο ζωής να χτίσει τη δική του αυτοκινητοβιομηχανία. Η ιστορία ξετυλίγεται με τον Tucker να θέλει να κατασκευάσει ένα πρωτοποριακό για την εποχή αυτοκίνητο, αντιμετωπίζοντας σωρεία προβλημάτων, καταλήγοντας μπλεγμένος σε οικονομικό σκάνδαλο.  

 

Η ιστορία
Όλα ξεκινούν στα μέσα της δεκαετίας του ’40, όταν ο Preston Tucker αποφασίζει να δημιουργήσει το δικό του αυτοκίνητο. Πρωτοπόρος, με μοναδικές ιδέες ξεκινάει την προσπάθεια του στο γκαράζ του σπιτιού του. Στην ταινία ακολουθούμε την πορεία του Αμερικανού στην κατασκευή του αυτοκινήτου, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, το ζενίθ της παρουσίασης του πρώτου μοντέλου, αλλά και τα σκάνδαλα που ακολούθησαν με τους τρεις μεγάλους της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να παίζουν το ρόλο τους.  

Τι λέει το GOCAR
Μπορεί να μην έσπασε τα ταμεία και να αποτελεί μία από τις λίγες μη κερδοφόρες ταινίες του Francis Ford Copola, αλλά αναμφίβολα μας προσφέρει μία ιδέα για το ποιος ήταν ο Tucker, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην προσπάθεια του να υλοποιήσει το όραμα του.

Δείτε το trailer
https://www.youtube.com/watch?v=9aU5l2e9YlQ
#μένουμε_σπίτι
#φρενάρουμε_τον_ιό

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...