Αυτά είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα σε κάθε κατηγορία

Σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές του Euro NCAP και τις δοκιμές που πραγματοποίησε μέσα στο 2019

  • -
  • -

Ο Euro NCAP το 2019 δοκίμασε 55 αυτοκίνητα, με τα 41 από αυτά να παίρνουν την κορυφαία διάκριση των 5 αστεριών. Με αυτά τα αποτελέσματα, τα 2019 έγινε η πιο εντυπωσιακή χρονιά στην ιστορία του Euro NCAP. Ωστόσο, κάποια μοντέλα ξεχώρισαν.

Η Mercedes-Benz με την CLA ανέκτησε το στέμμα στην κατηγορία των μικρών οικογενειακών αυτοκινήτων “Small Family Car”, αφού και πέρυσι είχε την ανώτερη διάκριση με τη A-Class sedan. Μάλιστα, η CLA με 90% σε τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες, αναδείχθηκε το ασφαλέστερο αυτοκίνητο της χρονιάς. Επιπλέον, η Mercedes-Benz έχει ακόμα πέντε μοντέλα με πέντε αστέρια.

Η Tesla είχε επίσης μια εντυπωσιακή χρονιά. Το Model X είναι ο νικητής στην κατηγορία των μεγάλων εκτός δρόμο “Large Off-Road”, με το SEAT Tarraco να ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Επίσης, το Tesla Model 3 είναι το κορυφαίο στην κατηγορία των ηλεκτρικών και υβριδικών “ Electric and Hybrid” και μαζί με την BMW 3 Series μοιράζεται την κορυφή στα μεγάλα οικογενειακά μοντέλα “ Large Family”, με την τριάδα να συμπληρώνει η Skoda Octavia.

Στα μικρά εκτός δρόμου “Small Off-road/Small MPV” όπως τα ονομάζει ο Euro NCAP, την κορυφαία διάκριση, με εξαιρετική μάλιστα απόδοση, σημείωσε το Subaru Forester. Στην ίδια κατηγορία ακολουθούν τα Mazda CX-30 και Volkswagen T-Cross. Τέλος, στα supermini ο τίτλος πήγε στο Audi A1 και το best seller Renault Clio.

 

Large Family Car / Tesla Model 3

 

Large Family Car / BMW 3 Series

 

Large Off-Road / Tesla Model X

 

Small Family Car / Mercedes-Benz CLA

 

Small Off-Road/MPV / Subaru Forester

 

Supermini / Renault Clio

 

Supermini / Audi A1

 

Hybrid & Electric / Tesla Model 3

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...