BMW eDrive Zones: αυτόματη ενεργοποίηση του προγράμματος ηλεκτροκίνησης σε 80 πόλεις

Πράσινο φως για την υπηρεσία σε 80 πόλεις της Ευρώπης πήρε η νέα υπηρεσία της BMW

  • -
  • -

Η νέα ψηφιακή υπηρεσία BMW eDrive Zones αυξάνει τη χρήση της ηλεκτροκίνησης ανοίγοντας έτσι νέες προοπτικές στην αξιοποίηση των plug-in υβριδικών οχημάτων της γερμανικής εταιρείας με στόχο την οδήγηση μηδενικών ρύπων στις πόλεις. Η συγκεκριμένη υπηρεσία ενεργοποιεί αυτόματα το αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα οδήγησης μόλις το αυτοκίνητο εισέρχεται σε περιοχές που χαρακτηρίζονται ως περιβαλλοντικές, όπως οι ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων.

Αργότερα μέσα στην χρονιά, η BMW θα παρουσιάσει και το πρόγραμμα πιστότητας BMW Points, μέσω του οποίου οι οδηγοί των plug-in εκδόσεων της γερμανικής εταιρείας θα ανταμείβονται με προνόμια μέσω ενός συστήματος επιβράβευσης με πόντους. Όπως δωρεάν φόρτιση της υπηρεσίας BMW Charging.

Το BMW eDrive Zones βοηθά να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες των plug-in υβριδικών οχημάτων στη μείωση των εκπομπών ρύπων στις πόλεις περισσότερο από ποτέ. Η καινοτόμα υπηρεσία συνδυάζει την τεχνογνωσία του BMW Group στους τομείς ηλεκτροκίνησης και ψηφιοποίησης. Και οι δύο εντάσσονται στους τομείς καινοτομίας D+ACES (Design, Automated Driving, Connectivity, Electrification και Services) που αποτελούν τους πυλώνες της εταιρικής στρατηγικής της BMW.

Η υπηρεσία BMW eDrive Zones, τώρα στάνταρ σε διάφορα plug-in υβριδικά μοντέλα, χρησιμοποιεί τεχνολογία geofencing μέσω GPS. Η αλλαγή στο αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα οδήγησης είναι αυτόματη. Όταν η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη, κάθε διαθέσιμη eDrive Zone στο χάρτη πλοήγησης επισημαίνεται στην Οθόνη Ελέγχου. Εκεί εμφανίζεται επίσης μία ειδοποίηση ότι το όχημα αλλάζει αυτόματα σε electric mode μόλις φτάσει σε μία eDrive Zone. Το plug-in υβριδικό όχημα λειτουργεί με μηδενικούς ρύπους, όσο διάστημα το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης το επιτρέπει εντός της eDrive zone. Εάν τα αποθέματα ενέργειας εξαντληθούν, τότε η ενεργοποίηση του κινητήρα καύσης ομοίως εμφανίζεται στο Control Display.

Τα οφέλη της ψηφιακής υπηρεσίας BMW eDrive Zone μπορούν και απολαμβάνουν οι οδηγοί σε 80 ευρωπαϊκές πόλεις με ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων. Έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι τρέχουσες 58 πόλεις και περιοχές της Γερμανίας που έχουν ήδη χαρακτηριστεί ως ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων. Υπάρχουν επίσης 20 ακόμα βασικές περιοχές σε μεγάλες πόλεις σε Αυστρία, Ελβετία, Ολλανδία, Βέλγιο και Γαλλία. Μελλοντικά, η λίστα θα επεκταθεί για να συμπεριλάβει πρόσθετες χώρες και πόλεις, ώστε η αναλογία ηλεκτροκίνησης των plug-in υβριδικών μοντέλων να αυξάνεται σε όλο και περισσότερες περιοχές πόλεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...