#μένουμε_σπίτι: Car Movies – Demolition Man

Μια χαλαρωτική και ευχάριστη περιπέτεια του 1993 που μας δείχνει πώς φανταζόταν το Χόλυγουντ τα αυτοκίνητα εν έτει 2032...

  • -
  • -


Διανομή

1993

Σκηνοθεσία
Marco Brambilla

Πρωταγωνιστές
Sylvester Stallone, Wesley Snipes, Sandra Bullock

Διάρκεια
115 λεπτά

Υπόθεση
Demolition Man (1993): O «macho» Sylvester Stallone παίζει έναν αστυνομικό, τον οποίο επαναφέρουν στη δράση, αφού τον είχαν κυριολεκτικά για 36 χρόνια στην κατάψυξη. Όμως, πρέπει να αντιμετωπίσει την νέα τάξη πραγμάτων, κυνηγώντας παλιούς εγκληματίες, της δικής του εποχής. Η οικολογία και η τα ηλεκτροκίνητα οχήματα κυριαρχούν.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά και ο οδηγός παριστάνει μόνο τον επιβάτη μέσα στο αυτοκίνητο. Χαρακτηριστικό της ταινίας, εκτός από τα ελαφριά πρωτότυπα ηλεκτροκίνητα της GM (Ultralite), είναι και τα συστήματα ασφαλείας των αυτοκινήτων. Σε μια σύγκρουση η καμπίνα γεμίζει με έναν ειδικό αφρό, σαν αερόσακος -βγαλμένος από το μέλλον- για ολόκληρο το σώμα.

Η ιστορία

Το 2032, σε μια όχι τόσο μακρινή εποχή από σήμερα, η ταινία βέβαια γυρίστηκε το 1993, η ζωή στον πλανήτη δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό που ζούμε. Ξεκινάει με μια παραπομπή στο πιο κοντινό μέλλον, το 1996, εκεί που κάποιος εγκληματίας αλλά και ένας αστυνομικός μπαίνουν στον πάγο.

Διαδραματίζεται στα δυτικά των ΗΠΑ, εκεί όπου το 2032 οι μεγάλες πόλεις του σήμερα, Los Angeles, San Diego και Santa Barbara, έχουν συγχωνευτεί σε μία που ονομάζεται San Angeles. Όλα μοιάζουν, ως ένα βαθμό ειδυλλιακά, αφού ελέγχονται, με το έγκλημα πολύ απλά να μην υπάρχει και τον κόσμο να ζει σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον.

Όλα αλλάζουν όμως όταν ο καταδικασμένος εγκληματίας Simon Phoenix αφήνεται ελεύθερος και αλλάζει τις ισορροπίες, δημιουργώντας ένα χάος. Ο μόνος που μπορεί να τον αντιμετωπίσει, είναι ο σούπερ αστυνομικός John Spartan που βρίσκεται στον πάγο.

Τι λέει το GOCAR

Επιστημονική φαντασία, με μπόλικη δράση, και δόσεις αυτοκινήτου του μέλλοντος που σήμερα δεν μοιάζουν και τόσο μακρινά.

Δείτε το trailer

https://www.youtube.com/watch?v=0B5v6QZ5R3g

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...