Η τεχνολογία στη μάχη κατά του κορονοϊού

Ρομπότ, drones και τεχνητή νοημοσύνη στο πλευρό των γιατρών και των επιστημόνων

  • -
  • -

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αποκαλούν την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα ως πόλεμο, χωρίς να έχουν δόση υπερβολής. Απέναντι σε αυτόν τον αόρατο εχθρό η ιατρική επιστήμη, οι γιατροί και το σύστημα Υγείας αποτελούν τη σημαντικότερη άμυνα μας. Ήδη τα πρώτα θετικά μηνύματα κάνουν την εμφάνιση τους, αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμα θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι η συγκεκριμένη μάχη να κερδηθεί.
Απέναντι στον κορονοϊό βρίσκεται και η τεχνολογία! Και με διαφόρους τρόπους συμβάλλει στην καταπολέμηση του ή έστω στη βοήθεια των συνανθρώπων μας. Όπως διαβάζουμε στο deasy.gr, νέες τεχνολογίες εφαρμόζονται για την παρακολούθηση της επιδημίας, στη μείωση της εξάπλωσης του ιού, στις προσπάθειες ανάπτυξης εμβολίου, όπως στην προμήθεια και τον εφοδιασμό.


Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελεί η χρήση ρομπότ, drones και τεχνητής νοημοσύνης σε χώρες όπως η Κίνα, η Σιγκαπούρη και η Νότια Κορέα. Συγκεκριμένα, ρομπότ χρησιμοποιούνται για την απολύμανση των νοσοκομείων, για την παράδοση φαγητού και φαρμάκων σε συνανθρώπους μας που πάσχουν από τον ιό, ενώ drones χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά υγειονομικού υλικού και φαρμακευτικών προμηθειών. Μάλιστα, στη Νότια Κορέα πιθανοί φορείς του ιού εντοπίζονται μέσω κινητού τηλεφώνου και δορυφορικής τεχνολογίας, στοιχείο που συμβάλλει στο να βοηθηθούν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...