Ποια εταιρεία χρησιμοποιεί ρομπότ σκύλους – Σε τι χρησιμεύουν

O SpOTTO, ο ρομποτικός σκύλος, «οσφραίνεται» τα προβλήματα και σπεύδει, να δώσει λύσεις…

  • -
  • -

Πρόκειται για δημιούργημα της στρατιωτικής εταιρείας Boston Dynamics. Παρεμπιπτόντως από το 2020 η εν λόγω εταιρεία ανήκει έναντι 921 εκατ. δολαρίων στον όμιλο Hyundai. Η αποστολή βέβαια αυτού του ρομποτικού σκύλου, αυτή τη φορά δεν είναι στα πεδία των μαχών αλλά στις γραμμές παραγωγής των εργοστασίων αυτοκινήτου. Και συγκεκριμένα της BMW.   

Μυρίζει τα προβλήματα

Η BMW απέκτησε το ηλεκτρικό ρομπότ-σκύλο, για τις ανάγκες του εργοστασίου της στο Hams Hall, του Ηνωμένου Βασιλείου. Η συγκεκριμένη μονάδα της BMW κατασκευάζει περισσότερους από 400.000 κινητήρες ετησίως για τις ανάγκες των μοντέλων της (BMW-MINI).

O SpOTTO, χρησιμοποιώντας οπτικούς, θερμικούς αλλά και ακουστικούς αισθητήρες, ανιχνεύει τυχόν φθορές στους κινητήρες που κυλούν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου, ενημερώνοντας το αρμόδιο προσωπικό, προκειμένου να διορθώσει το σφάλμα ή να αποσύρει τον κινητήρα προτού περάσει σε κάποιο μοντέλο παραγωγής και πλήξει την αξιοπιστία της φίρμας.

Ο SpOTTO, μπορεί επίσης να ανεβοκατέβει σκάλες, να συλλέξει ποικίλα ψηφιακά δεδομένα από το εργοστάσιο, μέχρι και να «διαβάσει» εάν κάποιο αναλογικό όργανο έχει φθορά και τι μεγέθους είναι αυτή!

Δείτε ακόμα: Ποιες εταιρείες χρησιμοποιούν ρομπότ εργάτες;

Ας ελπίσουμε, πως τόσο ο σκύλος ρομπότ όσο και πολλά ακόμα ανθρωποειδή ρομπότ που έχουν κάνει την εμφάνιση τους το τελευταίο διάστημα στις γραμμές παραγωγής μεγάλων εργοστασίων ανά τον κόσμο δε θα οδηγήσουν σε απώλεια θέσεων εργασίας των… πραγματικών ανθρώπων.  

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...