Έχεις κλασικό FIAT 500; Τώρα μπορείς να το κάνεις γνήσιο Abarth 595!

Διαθέσιμο ξανά το εργοστασιακό κιτ βελτίωσης του 595 από την Abarth

  • -
  • -
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το 1960 η Abarth εξελίχθηκε σε αυτοκινητοβιομηχανία που κατασκεύαζε εκτός από αυτοκίνητα για αγώνες, και μοντέλα παραγωγής για το δρόμο. Συνεργάστηκε με τη Fiat και αναπτύχθηκε στην Ιταλία, αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά.

Το κιτ αναβάθμισης για τον κινητήρα του Fiat 600 από τα 750 στα 850 cc πέτυχε και αποτέλεσε για την Abarth την αφετηρία για το επόμενο βήμα που ήταν το Fiat 500. Έτσι, η ιταλική εταιρεία θέλησε να δημιουργήσει ένα κιτ που ο κάθε ιδιοκτήτης θα μπορούσε να τοποθετήσει μόνος του χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Το καλοκαίρι του 1963 το Fiat-Abarth 595 και αντίστοιχα το κιτ αναβάθμισης του Fiat 500 σε Abarth 595 ήταν έτοιμο, τοποθετημένο σε ένα καλαίσθητο ξύλινο κιβώτιο που περιλάμβανε όλα τα μηχανικά μέρη, αλλά και το πάθος της μάρκας του «Σκορπιού».

Σήμερα η FCA Heritage, ο οργανισμός του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles που σαν σκοπό έχει τη διατήρηση και προώθηση της ιστορίας των ιταλικών μαρκών του Ομίλου, προχωρά στην αναβίωση του αυθεντικού κιτ, ώστε όσοι θέλουν να έχουν την ευκαιρία να μετατρέψουν το κλασσικό τους Fiat 500, όπως έκαναν και χιλιάδες κάτοχοι του αυτοκινήτου τις δεκαετίες του 1960 και 1970, σε Abarth 595.

Το κιτ αυξάνει τον κυβισμό του κινητήρα, διαθέτει μεγαλύτερο καρμπυρατέρ και εκκεντροφόρο υψηλής απόδοσης. Αντίστοιχα αναβαθμισμένο είναι το σύστημα λίπανσης και εντελώς νέο το σύστημα εξαγωγής. Παράλληλα με την προσπάθεια για την αύξηση της ισχύος, το κιτ εστιάζει και στη μείωση του βάρους με τον στροφαλοφόρο και τις μπιέλες να έχουν υποστεί τη σχετική «δίαιτα».

Αναλυτικά το  "Abarth Classiche 595 Conversion Kit" περιλαμβάνει πιστόνια και χιτώνια με αυξημένη στα 73,5 mm διάμετρο, σετ ελατηρίων για τις βαλβίδες, νέο κάρτερ, σπορ εκκεντροφόρο, σπορ σύστημα εισαγωγής, καρμπυρατέρ Weber 28 ΙΜΒ 5/250 και πλήρες σύστημα εξαγωγής Record Monza. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...