Ξεκίνησε η παραγωγή του Volkswagen ID.3

Στο Zwickau της Γερμανίας πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η έναρξη της παραγωγής του ηλεκτρικού ID.3!

  • -
  • -

Η επιθετική στρατηγική της VW στην κατηγορία των ηλεκτρικών μοντέλων επιταχύνεται με την επίσημη έναρξη της γραμμής παραγωγής του νέου ID.3. Παρουσία της Καγκελάριου της Γερμανίας Angela Merkel και του CEO του γερμανικού Group, Dr. Herbert Diess, το πρώτο ID.3 βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Zwickau. Η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί μία τεράστια επένδυση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με το κόστος να υπολογίζεται στα 1.2 δισεκατομμύρια ευρώ! Στόχος της VW είναι μέσα στον επόμενο χρόνο να παράγει 100.000 μονάδες, ενώ από το 2021 αναμένεται στο εργοστάσιο του Zwickau να συναρμολογούνται περισσότερα από 330.000 αυτοκίνητα. Ο μακροπρόθεσμος στόχος της VW είναι τα 22 εκατομμύρια ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι και το 202! Στοιχείο που αποδεικνύει τα μεγαλεπήβολα σχέδια της γερμανικής εταιρίας.

Στα εγκαίνια της νέας γραμμής παραγωγής, ο CEO του Group Herbert Diess δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το ID.3 αποτελεί το σημαντικότερο μέρος της στρατηγικής και της πολιτική μας στην ηλεκτροκίνηση. Με το συγκεκριμένο μοντέλο γίνεται προσιτή η απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε εκατομμύρια κόσμο.»

Το ID.3 βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ που χρησιμοποιούν όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα του ομίλου και κατά το λανσάρισμα του θα είναι διαθέσιμο με τρεις διαφορετικές εκδόσεις μπαταριών, με αυτονομία 330, 420 ή 550 χιλιομέτρων.  Η μικρότερη θα είναι η φθηνότερη με το κόστος κτήσης της υπολογίζεται κάτω από 30.000 ευρώ.

Το εργοστάσιο στο Zwickau μεταμορφώθηκε στην κυριολεξία για να δεχθεί τη γραμμή παραγωγής του ID.3, η οποία από το 2021 και έπειτα αναμένεται να διευρυνθεί με έξι συνολικά μοντέλα από τρεις μάρκες του Group. «Το ID.3 είναι ένα αυτοκίνητο υψηλής τεχνολογίας, ενώ το ίδιο ισχύει και για το νέο μας εργοστάσιο στο Zwickau.  Με περισσότερα από 1.700 ρομπότ αυτόνομης και πλήρως αυτοματοποιημένης λειτουργίας θα αποτελεί το κορυφαίο του είδους», είπε ο επικεφαλής του τμήματος E-Mobility της VW Thomas Ulbrich και συνέχισε: «Όμως, δεν είναι μόνο οι μηχανές που κάνουν τη διαφορά, αλλά και το ανθρώπινο στοιχείο. Έτσι, η ομάδα που θα αναλάβει τη λειτουργία του εργοστασίου έχει περάσει από μία μακρά περίοδο εκπαίδευσης διάρκειας δύο ετών.»

Η γραμμή παραγωγής μπορείτε να βρίσκεται στο Zwickau, αλλά αρκετά μηχανικά μέρη του ID.3 θα κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της VW σε Brunswick, Kassel, Salzgitter και Wolfsburg. Από το 2022 και έπειτα, οι μονάδες σε Emdem και Ανόβερο θα ξεκινήσουν επίσης να κατασκευάζουν ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ στο Salzgitter θα πραγματοποιείται το μεγαλύτερος μέρος της κατασκευής των μπαταριών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...