Πότε παραγράφονται οι κλήσεις για παράνομη στάθμευση;

Οδηγοί στη Θεσσαλονίκη έλαβαν κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας από το 2001 και 2002

  • -
  • -

Εκατοντάδες οδηγοί έχουν λάβει ταχυδρομικώς το τελευταίο διάστημα κλήσεις για παράνομη στάθμευση, που αφορούν παραβάσεις που έγιναν πριν 10, 15 ή και περισσότερα έτη και οι οποίες δεν έχουν τακτοποιηθεί οικονομικά. Τελευταίο παράδειγμα αυτό στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Δήμος απέστειλε ειδοποιητήρια για κλήσεις που κόπηκαν πριν πολλά χρόνια, ακόμη και το 2001 ή το 2002!

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης , Μιχάλης Κούπκας, χαρακτήρισε «τεράστιο αγκάθι» το συγκεκριμένο ζήτημα, είπε όμως ότι οι δήμοι είναι αναγκασμένοι να διεκδικούν τα συγκεκριμένα ποσά λόγω του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Δικαίως οι πολίτες διαμαρτύρονται για τις κλήσεις παρελθόντων ετών, όμως είναι αυστηρές οι συστάσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο προς τους δήμους. Οι κλήσεις δεν παραγράφονται εάν δεν παρέλθει εικοσαετία», δήλωσε ο κ. Κούπκας.

«Είναι ένα τεράστιο αγκάθι. Όταν ο πολίτης λαμβάνει κλήση του 2001 ή του 2002 είναι δείγμα κακής διοίκησης. Δεν είναι, όμως, στο χέρι μας να πούμε “ξεχάστε τις” ή “πετάξτε τις”. Δεν μπορούμε ως δήμος να διαγράψουμε κλήσεις καθώς το νομοθετικό πλαίσιο είναι αυστηρό» πρόσθεσε ο κ.Κούπκας.

Επιπλέον ανέφερε ότι έχει δοθεί εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου να αποστέλλονται οι κλήσεις που έχουν κοπεί την τελευταία πενταετία προκειμένου οι οδηγοί να τακτοποιούν έγκαιρα τις οφειλές τους.

[Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...