Στην παραγωγή η V12 Speedster

Η Aston Martin θα κατασκευάσει μόλις 88 κομμάτια της V12 Speedster, με τα οποία τιμά το αγωνιστικό της παρελθόν, και όχι μόνο

  • -
  • -

Μπορεί να πρόκειται για μία έκδοση περιορισμένης παραγωγής, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι πρόκειται για μία συναρπαστική κατασκευή. Η V12 Speedster αποτελεί το επιστέγασμα της προσπάθειας των τεχνικών της Aston Martin να συνδέσουν το παρελθόν της βρετανικής εταιρίας με τη φιλοσοφία που θα διέπει τις κορυφαίες της κατασκευές στο μέλλον. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής και λύσεις από το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό διθέσιο μοντέλο για τους λάτρεις της γρήγορης οδήγησης.

Αν και φωτογραφίες δεν έχουν διαρρεύσει, παρά μόνο το παραπάνω σκίτσο, η σχεδίαση του θα έχει σαφής επιρροές από δύο μοντέλα. Την θρυλική Aston Martin DBR1 του 1959 που είχε επικρατήσει στις 24 Ώρες του Λε Μαν και στα 1.000 του Nurburgring, αλλά και το πρωτότυπο CC100 Speedster που είχε παρουσιαστεί το 2013.

Στην V12 Speedster θα τοποθετηθεί ο 12κύλινδρος Twinturbo της Aston Martin των 5.200 κ.εκ., ο οποίος και αποδίδει 700 ίππους και 700 Nm ροπής. Το συγκεκριμένο σύνολο θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων της ZF, με τους ανθρώπους της Aston Martin να χαρακτηρίζουν την οδήγηση της ως μία μοναδική εμπειρία. Ο CEO της Aston Martin, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με την V12 Speedster δεν θα παρουσιάσουμε απλά ένα μοντέλο, αλλά μία κατασκευή η οποία επιδεικνύει την τεχνογνωσία και τις φιλοδοξίες μας. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο γιορτάζουμε και την πλούσια παράδοση μας. Οι 88 τυχεροί ενθουσιώδεις οδηγοί ή συλλέκτες που θα εξασφαλίσουν ένα αυτοκίνητο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα έχουν αποκτήσει ένα μέρος της ιστορίας της Aston Martin.» Οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει και η παράδοση των αυτοκινήτων αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2021.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...