Δεσμευμένη στους κινητήρες εσωτερικής καύσης

Η BWM μπορεί να εξελίσσει ανελλιπώς την τεχνολογία των ηλεκτροκινητήρων, αλλά θα εξακολουθεί να κάνει το ίδιο και για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης

  • -
  • -

Η BMW παραμένει μία από τις εταιρίες που επενδύουν στην ηλεκτροκίνηση. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στο χρόνο αναμένεται η παρουσίαση της νέας iX3, η οποία και θα είναι αμιγώς ηλεκτρική. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Στη βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία γνωρίζουν ότι η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση δεν θα γίνει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και θα χρειαστεί να περάσουν δεκαετίες μέχρι τη στιγμή που οι τελευταίοι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα σταματήσουν να παράγονται.

Ο επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της BMW, Klaus Froehlich, καθησύχασε τους φίλους της εταιρίας δηλώνοντας ότι μέσα στις επόμενες δεκαετίες θα εξακολουθούν να απολαμβάνουν τις αρετές των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι 4κύλινδροι και 6κύλινδροι πετρελαιοκινητήρες θα είναι διαθέσιμοι για 20 χρόνια ακόμα, την ώρα που οι κινητήρες βενζίνης θα υφίστανται για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες. Φυσικά, τα νέα αυστηρά όρια εκπομπής ρύπων δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστα συγκεκριμένα σύνολα, κάτι που σημαίνει ότι σε κάποιες αγορές είναι πιθανό να μην διατίθενται. Όπως για παράδειγμα ο θηριώδης V12, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να καταργηθεί από το 2023 και έπειτα.

Όσον αφορά τους πετρελαιοκινητήρες, τα υπερτροφοδοτούμενα σύνολα που προσφέρονται στις M550d και M50d αναμένεται να αποσυρθούν μετά το καλοκαίρι, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στις εκδόσεις M50d για τις Χ5, Χ6 και X7.

O Froehlich, μίλησε παράλληλα και για την ανανεωμένη πλατφόρμα CLAR που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2021, και στην οποία θα βασίζονται όλες οι plug-in υβριδικές εκδόσεις. Μάλιστα, η αυτονομία τους αναμένεται να είναι εξαιρετικά βελτιωμένη αγγίζοντας τα 120 χιλιόμετρα με αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα. Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε ότι μεγαλύτερη χωρητικότητα θα διαθέτει και το ντεπόζιτο καυσίμου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...