Εθνικά πάρκα Κεντρικής Μακεδονίας

Γιορτή για το περιβάλλον

  • -
  • -

Το περιβάλλον θα έχει την τιμητική του το Σάββατο 5 Ιουνίου στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, εκπρόσωποι των φορέων διαχείρισης των εθνικών πάρκων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Δέλτα Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα, Λιμνών Κορώνειας - Βόλβης, Λίμνης Κερκίνης και Εθνικού Δρυμού Ολύμπου) θα βρίσκονται εκεί για να ενημερώσουν τους πολίτες για τους φυσικούς θησαυρούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και να παίξουν μαζί τους περιβαλλοντικά παιχνίδια. Παράλληλα, οι μικροί φίλοι του περιβάλλοντος θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σ' έναν διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Εχεδώρου, και με την υποστήριξη του Δήμου Λαγκαδά, συμμετέχουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις "Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία" και "Καλλιστώ".

 

Εκδηλώσεις της Παρασκευής

Εντωμεταξύ, την Παρασκευή 4 Ιουνίου, στο μουσικό γυμνάσιο Πτολεμαΐδας πραγματοποιείται εκδήλωση για το περιβάλλον, παρουσία της υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρας Τζάκρη και τη συμμετοχή 250 μαθητών από σχολεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Τα παιδιά θα είναι οι πρωταγωνιστές και στην εκδήλωση που διοργανώνεται στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, στο περιαστικό άλσος, στην προέκταση της οδού Αγνώστου Στρατιώτη, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή 1.200 μαθητών.

Στόχος των παραπάνω εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση, μικρών και μεγάλων, για το περιβάλλον και η ενημέρωση για σχετικά ζητήματα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...