ΣΕΑΑ: Τι ισχύει για κίνητρα ηλεκτρικών, απόσυρση και εισαγόμενα μεταχειρισμένα

Οι επισημάνσεις του Συνδέσμου Εισαγωγέων έναντι της φημολογίας των τελευταίων εβδομάδων

  • -
  • -

Στη διευκρίνιση ότι κίνητρα για ανανέωση του στόλου οχημάτων θα δοθούν μόνο για την αγορά και τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων (100% ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών), προχώρησε με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων

Παράλληλα αναφέρει ότι δεν αξιολογούνται μέτρα απόσυρσης και δεν σχεδιάζονται κίνητρα για την αγορά συμβατικών μοντέλων (βενζίνης και πετρελαίου). Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται πάντως αν οι σχετικές διαβεβαιώσεις έχουν γίνει από κυβερνητικά στελέχη.
 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΑΑ: 


Κίνητρα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, χαμηλών εκπομπών.

 

Έναντι της δημοσιότητας για κίνητρα στην αγορά και χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είναι απαραίτητο να σημειωθούν τα εξής:

Κίνητρα στην αγορά και στη χρήση αναμένεται να προσφερθούν μόνο στα αυτοκίνητα χαμηλών εκπομπών, άρα μόνο στα ηλεκτρικά, επαναφορτιζόμενα.

Δεν αξιολογούνται μέτρα απόσυρσης και δεν σχεδιάζονται κίνητρα αγοράς για τις υπόλοιπες κατηγορίες αυτοκινήτων (βενζίνης ή πετρελαίου).

Παράλληλα:

Η πολιτεία ενδέχεται να αφαιρέσει ορισμένες προσαυξήσεις στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, προκειμένου να εισαχθούν νεώτερα οχήματα, όμως παράλληλα θα θέσει αυστηρούς κανόνες για την προστασία του καταναλωτή και την πάταξη της λαθρεμπορίας (διασταυρώσεις ΦΠΑ κλπ).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...