Connected Cars 2019: Το GOCAR κατέγραψε τα βήματα για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα (vid)

Το μέλλον της αυτοκίνησης περιλαμβάνει ηλεκτρικά και συνδεδεμένα οχήματα

  • -
  • -

Τα βήματα που πρέπει να κάνει η χώρα μας για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων / συνδεδεμένων οχημάτων, ήταν το αντικείμενο στο 3ο Connected Cars Conference που διοργανώθηκε στην Αίγλη Ζαππείου από το Plant της Boussias Communications.

Περισσότερα από 150 υψηλόβαθμα στελέχη συμμετείχαν στο συνέδριο, όπου παρουσιάστηκαν οι τάσεις και οι προοπτικές των Connected Cars κι αναδείχθηκαν, μεταξύ άλλων, επίκαιρα θέματα και όλες οι επερχόμενες εξελίξεις (στο τεχνολογικό και θεσμικό πλαίσιο) στο διεθνές περιβάλλον και στην Ελλάδα για τους κλάδους αυτοκινήτων, αυτοκινητοδρόμων, τηλεπικοινωνιών και ασφαλίσεων.

Στο GOCAR, το οποίο πρωτοπορεί στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας με το GO ELECTRIC, μίλησαν θεσμικοί παράγοντες, στελέχη οργανισμών και εταιρειών αλλά και οι ομιλητές του συνεδρίου. Όπως θα δείτε στο παραπάνω video, τους ζητήσαμε να ιεραρχήσουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα «Παροχή κρατικών κινήτρων για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, εξέλιξη της τεχνολογίας για αύξηση της αυτονομίας ή δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου φόρτισης πανελλαδικά;»

Όπως μας δήλωσε η κα Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, για να αγοράσει κάποιος στη χώρα μας ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα πρέπει να υπάρχουν και οικονομικά κίνητρα αλλά και υποδομές φόρτισης.

Στα ίδια σημεία έδωσε έμφαση ο κ. Erik Jonnaert, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), ενώ ο κ. Γιώργος Βασιλάκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων & Δικύκλων τόνισε πως πέρα από αυτούς τους άξονες θα πρέπει να υπάρξει και μια εκπαίδευση της κοινωνίας για τα οφέλη των αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων. Στην ομιλία του ο κ. Βασιλάκης στάθηκε στην παλαιότητα του στόλου των οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι ακόμη και τα μεταχειρισμένα που εισάγονται από την υπόλοιπη Ευρώπη έχουν μέση ηλικία τα 10 έτη.

Ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του κ. Jose Luis Criado Perez, Ανεξάρτητου Συμβούλου Fleet & Mobility, που μας απάντησε πως δυστυχώς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αποφασίζουν ψηφοθηρικά, αντί να αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα του θέματος.

O Καθηγητής κ. Γιώργος Γιαννής, Διευθυντής του Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, υποστήριξε ότι δημόσιος και ιδιωτικός τομέας πρέπει να συνεισφέρουν από κοινού στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Χρυσοί χορηγοί του 3ου Connected Cars Conference ήταν οι εταιρείες Cosmote και Sixt, αργυρός χορηγός η εταιρεία Arval και χορηγός η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ. Υποστηρικτής ήταν η εταιρεία Wheels Car Rental, ενώ τιμητική υποστήριξη προσέφεραν ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων Ελλάδος. Χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου ήταν το GOCAR.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...