Τα υβριδικά της Mercedes-Benz

Η γερμανική μάρκα παρουσίασε στη Φρανκφούρτη την πλήρη γκάμα της

  • -
  • -

Πέρα από τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα της οικογένειας EQ, όπως το EQC, η Mercedes-Benz επενδύει σημαντικά και στην plug-in hybrid τεχνολογία. Το  EQ Power συνοδεύει τα υβριδικά μοντέλα της μάρκας από τη Στουτγάρδη. Μέχρι τα τέλη του 2019 η σχετική γκάμα θα ξεπερνάει τα 10 αυτοκίνητα, από την compact A-Class έως τη ναυαρχίδα S-Class.

Στόχος της Mercedes-Benz είναι το 2020 τα plug-in υβριδικά της μοντέλα να είναι περισσότερα από 20. Στην A 250 e, την A 250 e Sedan και την B 250 e κάνει την εμφάνισή του το υβριδικό σύστημα τρίτης γενιάς, με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8G-DCT.

Στα μοντέλα με κινητήρα στο διαμήκη άξονα, το ηλεκτρικό μοτέρ επανασχεδιάστηκε για να συνεργάζεται με το σύστημα μετάδοσης 9G-TRONIC. Η νέα GLE 350 de 4MATIC φέρει μπαταρία 31,2 kWh, ικανή να της χαρίσει ηλεκτρική αυτονομία 100 km.

Στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού περιλαμβάνεται το ECO Assistant, που αναλύει δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης, την τοπογραφία, τα όρια ταχύτητας και τις κυκλοφοριακές συνθήκες προκειμένου να επιλεγεί η ιδανική στιγμή για την ενεργοποίηση της ηλεκτρικής λειτουργίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...