Η θρυλική Alfa Romeo GP Tipo 159 “Alfetta” στην έδρα της

Με αφορμή τον αγώνα της F1 στην πίστα της Monza

  • -
  • -

Με αφορμή το Grand Prix του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1 στην πίστα της Monza (8 Σεπτεμβρίου), η Alfa Romeo γιορτάζει τη μακρά παράδοσή της στους αγώνες μέσω μιας σειράς εκδηλώσεων. Κορύφωση αυτών η παρουσία της Alfa Romeo GP Tipo 159 “Alfetta”, η οποία θα βρίσκεται το διάστημα 4-15 Σεπτεμβρίου στην Larusmiane Boutique στη Via Monte Napoleone.

Πρόκειται για το μονοθέσιο, πίσω από το τιμόνι του οποίου ο J.M. Fangio κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 το 1951. Την Alfa Romeo GP Tipo 159 “Alfetta”, μάλιστα, θα συνοδεύει ένα σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του μουσείου της μάρκας.

Το μοντέλο ανήκει στη συλλογή της FCA Heritage και προέρχεται από το μονοθέσιο της προηγούμενης χρονιάς με το οποίο η Alfa Romeo κατέκτησε το Πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 1950. Το μονοθέσιο αποδίδει 450 ίππους και η τελική του ξεπερνά τα 300 Km/h.

 Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Alfa Romeo με αφορμή του Grand Prix της Monza

 

  • · 4-15 Σεπτεμβρίου: Τοποθέτηση της Alfa Romeo GP Tipo 159 "Alfetta" στην Larusmiani Boutique


  • · 5-8 Σεπτεμβρίου: Στον ευρύτερο χώρο της Monza το κοινό θα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει τα μοντέλα της Alfa Romeo, συμπεριλαμβανομένων τον κορυφαίων εκδόσεων Quadrifoglio των Giulia και Stelvio που εφοδιάζονται με τον Bi-Turbo V6 κινητήρα των 2,9 λίτρων με απόδοση 510 ίππους.


  • · 6-8 Σεπτεμβρίου: Τοποθέτηση του Motorhome της Alfa Romeo και της C38 στην Piazzale Cadorna


  • · 7-8 Σεπτεμβρίου: Το μουσείο της Alfa Romeo, "La Macchina del Tempo" στο Arese, θα υποδεχθεί τους φίλους της μάρκας για να παρακολουθήσουν σε ένα μοναδικό περιβάλλον τα δοκιμαστικά και τον αγώνα, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια του διήμερου θα πραγματοποιηθούν σειρά ξεχωριστών δραστηριοτήτων.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...